Aceasta reteta are un gust dulceg, de aceea o recomand doar celor carora le place aceasta asociere carne - dulce.
Se amesteca carnea cu marinada si se lasa la frigider pentru o ora.
Incalzeste un wok si pune uleiul de porumb. Cand uleiul e fierbinte, stir- fry cepa si ghimbirul pentru 1 minut. Scoate-le din wok (ai grija sa nu scoti si uleiul) si pastreaza-le. Adauga carnea (in transe) si stir- fry pana devine maronie, Scoate-o din wok si pune transa urmatoare, pana termini carnea. Pune toata carnea inapoi in wok, adauga vinul si sosul de soia, acopera si fierbe pana ce carnea e gata (nu trebuie sa dureze mult daca ai taiat carnea subtire). Daca ai o carne care se fierbe mai greu si sosul scade, ca sa nu se arda mai aduga putina apa.
Cand e gata carnea, adauga ceapa cu ghimbirul si ananasul, mai gateste 2 minute. Potriveste de sare.
1
Stir - fry e un procedeu de gatire a legumelor si carnii. Pentru asta o cantitate mica de ulei (1-2 linguri) se incalzeste intr-un wok (sau o tigaie mare) la temperaturi foarte inalte (de aceea nu se foloseste ulei de masline). Carnea, taiata mic, cat sa bagi in gura, este pusa in cantitati mici si gatita, amestecand continuu pentru cateva minute. Apoi e scoasa din wok si se adauga urmatoare tura de carne sau legume. De fapt acest mod de gatire, prezent mai ales la popoarele asiatice, e mult mai complex (dupa cate am citit). Eu am facut doar un rezumat.