Vitel cu legume la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 21 Ian 2017 | 7328 vizualizari

 

    Vitelul acesta l-am preparat in deplasare. Adica la fiul meu, cu ingredintele ce le-am gasit prin camara si cu ajutorul cuptorului electric care este o minune.
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne vitel
  • 4 morcovi mari
  • 4 catei usturoi
  • 1 felie mare de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1lingurita praf ghimbir
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei masline
  • sare cu chilli
  • rosie 
  • praz- pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu legume la cuptor:

  1. Legumele se curata, se spala si se feliaza.
  2. Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm .
  3. Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli.
  4. Stropiti cu putin ulei.
  5. Feliile de carne se ung cu sos de soia si otet balsamic.
  6. Sarati carnea si asezonati cu ghimbir si oregano.
  7. Se asaza si carnea in tava.
  8. Turnati deasupra un pahar cu apa.
  9. Se da tava la cuptor 10 minute, la 280 grade C, apoi se scade temperatura la 220 grade C, inca 40 minute.
  10. In ultimele 10 minute,  am pus deasupra fiecarei bucati de carne, putin unt si am dat din nou la cuptor.
  11. Am servit vitelul cu legume, insotit de pireu cu unt si castraveciori marinati.

TIPS-URI

1

Observatie : Era preferabil sa marinez, daca aveam timp, carnea in amestecul de condimente, otet balsamic si sos de soia.

2

Nu mi-a placut aspectul negricios dat legumelor. Probabil, solutia ar fi sa se gateasca in tavi separate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

mihaelar63 1

23.01.2017, 13:00

Miki , de acord . Nu uita !!!

Catalina L 1

23.01.2017, 21:27

vreau o portie

mihaelar63 1

23.01.2017, 21:57

Catalina , la mine gasesti mereu o bucata buna de carne de vitel [de casa } . Esti invitata mea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel