Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250

de mihaelar63 in Vita, 4 Noi 2018 | 3632 vizualizari

 

,, Retete inspirate de toamna "'
 Acum doua sapatamani eram la gradina cu inca o familie de prieteni. Dupa o ora intra inca alti prieteni cu tot cu copilasii din dotare. Rapid am reorganizat platourile cu aperitive. Norocul meu ca am pus de rezerva niste frumoase felii de vitel Black Angus gata portionate. Singurul ingredient ce imi venea in minte [ si disponibil ] era mustarul ...vagi amintiri de la o reteta de-a Clementinei  https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-sos-de-mustar-87486.html. Am folosit doua feluri de mustar si bere bruna pentru marinarea  rapida. Sincer rezultatul a fost peste asteptari. Carnea de calitate si prepararea corecta si-a spus cuvantul. Am supraveghet personal timpul cat a stat carnea pe gratar. Ba chiar a fost nevoie sa contrazic pe grataragiu care dorea sa le tina mai mult. O adevarata delicatesa pentru care am primit laude.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet vitel Black Angus
  • 1/2 bere neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe rosii mari
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • sare
  • piper alb macinat
  • ceapa verde
  • gogosari
  • 1 felie de slaninuta pentru uns gratarul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250:

  1.  Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite.
  2. Condimentati cu piper macinat.
  3. Turnati deasupra berea 
  4. Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda.
  5. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai grosute [ sa nu se desprinda la coacere foile ]. Sarati usor ceapa.
  6. Noi am avut ceapa rosie frumoasa si dulce din zona Turda, renumita pentru gustul ei deosebit.
  7. Se lasa la marinat timp de o ora.
  8. In acest timp se pregateste focul sub gratar.
  9. Noi am facut foc cu lemne de prun uscat.
  10. Se unge gratarul incins cu o bucata de slaninuta.
  11. Scurgeti excesul de lichid de pe carne.
  12. Se prajesc feliile de vitel si ceapa pe ambele parti cate 2-3 minute.
  13. Aveti grija prajita mai mult carnea nu va mai fi frageda, se va intari.
  14. Sarati carnea. Serviti vitelul Black Angus la gratar pe un platou insotit de ceapa rosie coapta si ea la gratar.
  15. Decorati cu felii de gogosar rosu si rondele de ceapa verde.
  16. Insotiti acest minunat gratar cu un vin rosu. Noi am deschis un vin rosu din 2007.           

                    Pofta buna

TIPS-URI

1

Puteti folosi si piper negru macinat . Eu nu am avut la dispozitie decat alb .

2

Nu sarati decat dupa preparare . Carnea va ramane astfel mai frageda.

3

La carnea rosie merge foarte bine vinul rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgeri de casa cu cartofi prajiti