Wonton vegan/ de post

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 22 Noi 2012 | 5396 vizualizari

 

Vă propun astăzi wonton de post/ vegan pe care l-am gătit la aburi. Pentru acest preparat am folosit aluat de wonton deja preparat și porționat pe care l-am găsit într-un supermarket chinezesc. Dacă nu găsiţi aluat pentru wonton în comerţ, puteţi folosi reţeta de aluat prezentată la Supa Wonton.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi medii
  • 1 tulpină țelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 grame ciuperci
  • 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
  • 1/2 linguriță zahăr alb
  • puțin ulei de susan
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1/3 linguriță fulgi de chilli
  • 25 bucăți aluat de wonton
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wonton vegan/ de post:

Cipercile, usturoiul și țelina se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-un wok, la foc mediu, se încălzește 1/2 lingură de ulei și se infuzează cu fulgii de chilli și usturoiul pentru jumătate de minut, maxim 1 minut. După infuzare, se adaugă morcovii și țelina și se sotează până se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se sotează până când tot lichidul s-a evaporat. Se adaugă zahărul, sosul de soia, uleiul de susan  și ghimbirul și se amestecă frecvent pentru 1 minut. Se lasă la răcit.

Se ia câte o bucată de aluat pentru wonton și se așează pe suprafața de lucru cu unul dintre colțuri spre noi. Se așează o lingurită de umplutură în centrul pătratului, se udă 2 laturi alăturate ale pătratului cu apă și se aduce colțul dintre noi spre cel opus, formând astfel un triunghi. Se lipesc marginile având grijă să nu existe bule de aer în centrul wonton-ului. Se udă celelalte două colțuri ale triunghiului și se aduc unul peste celălalt la fel ca la burrito. Se procedează la fel cu wonton-urile rămase.

Pentru a le găti, fie le prăjiți în ulei până devin aurii, fie le gătiți la aburi pentru 12-15 minute.

Se servesc cu sos de soia sau picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wonton vegan/ de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

22.11.2012, 17:54

E bine de retinut!foarte bun!

Miha 1

22.11.2012, 18:34

jolygina 1

22.11.2012, 20:20

uauuu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifteluțe de năut - de post