Zacusca de vinete pt iarna

de mihaelaM in Zacusca, 20 Noi 2011 | 31923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg vinete
  • 1 kg ulei
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg rosii
  • 1kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 lingurita piper
  • 2linguri sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete pt iarna:

Vinetele le ungem cu putin ulei (sa se curete de pielita mai usor) dupa care le bagam la cuptor pt a se coace. Dupa ce vinete s-au copt le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, dupa care le vom lua pielita. Le punem intr-o strecuratoare pt a se scurge zeama lasata de vinete.

Coacem si ardeii, iar ardeii dupa ce ii scoatem din cuptor o sa-i punem in apa rece pt a se curata mai bine. O data ardeii curatati ii vom taia marunt.

Ceapa o curatam si pe ea , o spalam si o taiem marunt. Morcovul il curatam , il spalam dupa care il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rosiile le vom pune timp de 5 minute in apa oparita pt a se curata de coaja. Dupa ce am curatat rosiile de coaja le vom taia si pe ele marunt.

Intr-un ceaun vom pune uleiul peste care vom pune ceapa, iar cand ceapa s-a inmuiat putin vom pune morcovul, iar dupa 5 minute vom pune si ardeiul, vinetele tocate marunt, apoi rosiile si sa nu uitam de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand pana ce iese uleiul la suprafata. O data iesit uleiul la suprafata inseamna ca este gata.

Acum putem pune zacusca in borcane dupa care o punem la cuptor timp de 10-15 min. Scoatem borcanele din cuptor si le invelim bine cu o patura pana a doua zi .A doua zi se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

merceleo 1

13.12.2011, 13:54

Fac si eu dar fara morcovi. E grozava!

Cris2711 1

31.12.2011, 16:15

La multi ani Mihaela scumpa si draga

mihaelaM 1

19.01.2012, 20:53

La multi ani cam cu intarziere...sper sa nu te superi,insa de cand mi-am luat servici mai rarut pe aici.Iti urez un sincer la multi ani si un an cu multe impliniri si realizari si nu numai tie,tuturor bucatarasilor si fam lor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]