Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă

de Ade200 in Mancaruri de post, 1 Iun 2012 | 6296 vizualizari

 

Au apărut pe piaţă puzderie de bureţi de rouă, dupa aceste zile ploioase. Nu rataţi ocazia să vă începeţi "biblioteca de iarnă cu conserve".

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ciuperci
  • 750 g de ceapă
  • 500 ml de bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 750 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • curry(opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă:

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucăţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei că lasă ele apa destulă, acestea au fost mici şi nu le-am tăiat!
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă. Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel. 

TIPS-URI

1

Puteţi folosi orice tip de ciuperci.

2

Sa folosiţi un vin de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca