Zaharele

de dentistutza in Dulciuri, 22 Iul 2011 | 4435 vizualizari

 

De la bunica mea citire,niste furseco-biscuitei fragezi si dulci foarte simplu de facut, care mi-au bucurat copilaria. Noi le spuneam sacherlach de la zaharul tos cu care sunt presarati.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari sau 3 mai mcute
  • 3/4 cup zahar
  • 3/4 cup ulei
  •  1.5-2 cups faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cup cocos razuit
  • 2 lingurite praf de copt stins cu lamaie
  • vanilie sau coaja de lamaie
  • optional stafide sau bucati de ciocolata
  • zahar tos pt. presarat

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zaharele:

Ouale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea curgaret se mai poate completa cu putina faina.  Apoi optional stafide/cioco/alune tocate.

Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu ulei. Se iau gramajoare cu lingurita si se aseaza pe tava la distanta, fiindca cresc si se turtesc. Se presara fiecare cu zahar tos ca sa devina crunchy

Se coc la foc potrivit cu grija sa nu se arda. Se scot cat sunt inca aurii. Delicioase cu cafea sau inghetata de vanilie!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zaharele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba