Zarzavat pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 9 Sep 2010 | 49520 vizualizari

 

Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna:

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

le curatam cotoarele si toate semintele.

ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).

ceapa se curata ,se spala si se toaca.

morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.

patrunjelul si  frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.

pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.

intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.

peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).

il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.

dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.

asa faceti cu tot zarzavatul.

deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.

este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (13)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:29

Rocsi........mai poti?

gaby_duceag 1

10.09.2010, 10:31

inafara de ceapa, EXACT asa il fac si eu

Rocsi 1

10.09.2010, 11:02

mersi medi....si noi luam mai mult proaspat iarna dar pun si putin la borcan in caz ca vreodata nu am prin casa nadina..julie incape ca am beci separat si incap multemultumesc lia dragacorina sa stii ca am 2 saptamani de cand fac...am terminat cu ce a fost mai greu ...acum sa vad dak mai pun niste gogosari in otet si sa mai coc niste ardei si vinete in rest am terminat si tocana si tot..o sa postez promit......pai suntem cam din aceeasi zona gabi...va multumesc mult pentru aprecieri si furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos iute