Am pus in vasul crock-pot-ului apa si zaharul , am setat functia higt si m-am apucat sa curat gutuile si sa le tai juliene.Am pus si gutuile si am lasat cca 3 ore pana ce a fost legat suficient siropul.Am pus dulceata in borcane sterilizate, am asezat peste borcane un prosop si le-am lasat sa se...
Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc impanata cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Ceapa am curatat-o si am taiat-o marunt, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. La final am potrivit de sare si piper, eu n-am nici o problema sa gust,...
Mai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai amestecat de 2-3 ori in el cat sa se topeasca untul, apoi am lasat sa-si vada de treaba cioroiul- alias...
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de ''rangul'' pe care-l poarta (sau fiecare le taie cum ii trece prin cap), asta e partea un pic mai migaloasa...
Intr-o craticioara am pus 150 g zahar la caramelizat, grija mare sa nu se arda, trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Dupa ce am caramelizat zaharul l-am transferat in vasul crock-pot-ului, am imbracat peretii vasului cu caramel, am lasat sa se raceasca bine. Separat am amestecat ouale,...
Mai intai m-am ocupat de coaste pe care le-am taiat bucatele, le-am dat cu sare si le-am lasat sa se odihneasca cca 15 min.
Intr-un castron am pus uleiul de masline, coniacul, piperul, usturoiul, am omogenizat apoi am turnat sosul de rosii cu ardei si am amestecat bine.
La final am pus...
Intr-un castron am pus uleiul de masline, am adaugat toate condimentele, am amestecat bine apoi am tavalit cotletul prin acest amestec, am lasat sa se odihneasca cca 30 min. Apoi am asezat cotletul in vasul crock-pot-ului, am clatit cu apa castronul in care a stat cotletul, apa am turnat-o in...
Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat in bucati mai mici, apoi i-am amestecat cu ulei, sare si usturoi cu ierburi aromate. Carnatul l-am prins cu scobitori formand un fel de cosulet fara fund. Am asezat cartofii pe fundul vasului, apoi am asezat cosuletul din carnati , l-am umplut cu...
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute,...
Am curatat merele si perele de coaja, apoi le-am taiat cubulete mici. Am asezat fructele in vasul crock-pot-ului, am adaugat zaharul, am amestecat de 2-3 ori, apoi am setat functia higt a aparatului, am acoperit cu capacul vasul si am lasat cca 3,5 ore. Apoi am pus gemul cald in borcane...
Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu...
Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am...
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la diametru de 24 cm, l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 7 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am mixat cu 5 linguri de zahar...
Mai intai am taiat sira in bucati mai mici, le-am spalat, am pus apa in vasul slow cookerului Crock Pot , am adaugat bucatile de vitel si putina sare, am setat functia higt, am asezat capacul si am lasat sa fiarba cca 2,5 ore. Intre timp mi-am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat...
Am pus in vasul slow cooker Crock Pot o cana cu apa, am asezat ciolanul afumat, am pus capacul, am setat functia high si am plecat la plimbare la Palatul Cantacuzino sa admiram platanul secular si ruinele palatului.
Crock-pot-ul si-a facut datoria. Sa avem pofta, la fel si voi.
Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min.
Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am setat functia high si am lasat sa se dizolve zaharul cca 1 ora. Am curatat de coaja lamaie dupa ce am...
Mai intai am scos foile de vita de la saramura si le-am pus 30 min in apa calduta.
Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am taiat marunt si foile de ceapa verde.
Am pus la incins un tuciulet cu 50 ml ulei, am pus ceapa si foile de ceapa la calit am adaugat un pic de sare, apoi am pus si...
Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile...
Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4.
Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase.
Cu cca 30 min inainte sa...
Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...
Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...
Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele...
Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se...
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...
Mai intai am facut crema de vanilie si siropul.
Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...
Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...
Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...
Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos.
Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu.
Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...
Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...
Dulceata de gutui la slow cooker Crock Pot
Am pus in vasul crock-pot-ului apa si zaharul , am setat functia higt si m-am apucat sa curat gutuile si sa le tai juliene.Am pus si gutuile si am lasat cca 3 ore pana ce a fost legat suficient siropul.Am pus dulceata in borcane sterilizate, am asezat peste borcane un prosop si le-am lasat sa se...
Sarmale in foi de varza la slow cooker Crock Pot
Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc impanata cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Ceapa am curatat-o si am taiat-o marunt, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. La final am potrivit de sare si piper, eu n-am nici o problema sa gust,...
Budinca de orez la slow cooker Crock Pot
Mai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai amestecat de 2-3 ori in el cat sa se topeasca untul, apoi am lasat sa-si vada de treaba cioroiul- alias...
Tocana Crocktober la slow cooker Crock Pot
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de ''rangul'' pe care-l poarta (sau fiecare le taie cum ii trece prin cap), asta e partea un pic mai migaloasa...
Crema de zahar ars la slow cooker Crock Pot
Intr-o craticioara am pus 150 g zahar la caramelizat, grija mare sa nu se arda, trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Dupa ce am caramelizat zaharul l-am transferat in vasul crock-pot-ului, am imbracat peretii vasului cu caramel, am lasat sa se raceasca bine. Separat am amestecat ouale,...
Coaste de porc gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai m-am ocupat de coaste pe care le-am taiat bucatele, le-am dat cu sare si le-am lasat sa se odihneasca cca 15 min. Intr-un castron am pus uleiul de masline, coniacul, piperul, usturoiul, am omogenizat apoi am turnat sosul de rosii cu ardei si am amestecat bine. La final am pus...
Cotlet de porc fara os gatit la slow cooker Crock Pot
Intr-un castron am pus uleiul de masline, am adaugat toate condimentele, am amestecat bine apoi am tavalit cotletul prin acest amestec, am lasat sa se odihneasca cca 30 min. Apoi am asezat cotletul in vasul crock-pot-ului, am clatit cu apa castronul in care a stat cotletul, apa am turnat-o in...
Carnati impletiti gatiti la slow cooker Crock Pot
Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat in bucati mai mici, apoi i-am amestecat cu ulei, sare si usturoi cu ierburi aromate. Carnatul l-am prins cu scobitori formand un fel de cosulet fara fund. Am asezat cartofii pe fundul vasului, apoi am asezat cosuletul din carnati , l-am umplut cu...
Ghebe gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute,...
Gem de mere si pere la slow cooker Crock Pot
Am curatat merele si perele de coaja, apoi le-am taiat cubulete mici. Am asezat fructele in vasul crock-pot-ului, am adaugat zaharul, am amestecat de 2-3 ori, apoi am setat functia higt a aparatului, am acoperit cu capacul vasul si am lasat cca 3,5 ore. Apoi am pus gemul cald in borcane...
Desert prajitura Mosii de toamna
Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu...
Desert cornulete cu untura si smantana
Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am...
Desert tort 53 ( ciocolatos )
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la diametru de 24 cm, l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 7 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am mixat cu 5 linguri de zahar...
Ciorba de vitel la slow cooker Crock Pot
Mai intai am taiat sira in bucati mai mici, le-am spalat, am pus apa in vasul slow cookerului Crock Pot , am adaugat bucatile de vitel si putina sare, am setat functia higt, am asezat capacul si am lasat sa fiarba cca 2,5 ore. Intre timp mi-am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat...
Ciolan afumat pregatit la slow cooker Crock Pot
Am pus in vasul slow cooker Crock Pot o cana cu apa, am asezat ciolanul afumat, am pus capacul, am setat functia high si am plecat la plimbare la Palatul Cantacuzino sa admiram platanul secular si ruinele palatului. Crock-pot-ul si-a facut datoria. Sa avem pofta, la fel si voi.
Dulceata de smochine la slow cooker Crock Pot
Am ales smochinele sa fie cam de aceiasi dimensiune, sa fie mai tari, apoi le-am taiat coditele si le-am lasat in apa rece cca 20 min. Am pus apa si zaharul in vasul slow cooker Crock Pot, am setat functia high si am lasat sa se dizolve zaharul cca 1 ora. Am curatat de coaja lamaie dupa ce am...
Sarmalute in foi de vita gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai am scos foile de vita de la saramura si le-am pus 30 min in apa calduta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am taiat marunt si foile de ceapa verde. Am pus la incins un tuciulet cu 50 ml ulei, am pus ceapa si foile de ceapa la calit am adaugat un pic de sare, apoi am pus si...
Ciorba cu costite si perisoare
Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile...
Gem de smochine fara zahar
Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4. Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase. Cu cca 30 min inainte sa...
Piure de smochine
Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus...
Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca
Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si...
Ciorba de octombrie cu bunatatile toamnei
Dupa ce mi-am adunat legumele din gradina si din camara, m-am apucat sa fac ciorba. Am curatat , spalat si taiat in cubulete, morcovul, pastranacul, ardeiul, fasolica am curatat-o la capete, am scapat-o si am rupt-o in bucati mai mici. Am curatat si taiat marunt ceapa uscata, la fel si frunzele...
Lichior smochine
Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se...
Compot din piersici rosii de gradina
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele,...
Desert prajitura Lady Di
Mai intai am facut crema de vanilie si siropul. Crema de vanilie : Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am...
Desert prajitura Teodora si George
Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nucile, faina si cacaoa cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am...
Desert tort Egiptean, varianta Miha
Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava...
Dulceata de smochine
Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos. Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste...
Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu. Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand...
Gem de prune vinete cu nuci coapte
Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet,...