publicat la 15.12.2021
publicat la 07.12.2021
publicat la 06.12.2021
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Cupcakes
Se bat ouale, se adauga zaharul, vanilia, uleiul, laptele si in final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului, astfel incat daca e prea moale, se mai adauga o lingura de faina. Compozitia se imparte in doua, in jumatate se pune coaja...
Placinta cu carne si ciuperci
Ceapa se toaca si se caleste in ulei, se adauga carnea tocata, se caleste si carnea pana isi schimba culoarea, se adauga ciupercite taiate cubulete, sare, piper, boia iute si se fierbe pana scade zeama lasata de carne si ciuperci. Nu trebuie fiarta foarte mult, astfel, daca e prea multra...
Tarta cu legume
Pentru aluat, amestecam faina cu sare, untul taiat cubulete, adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta ce trebuie acoperita cu folie si pusa in frigider minim 30 minute. Dupa cele 30 minute se intinde o foaie care se pune intr-o forma de tarta (eu folosesc o forma de yena, foarte practica,...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Pentru blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina...
Prajitura pufoasa cu capsuni
Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsuni taiati bucati potrivite.Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30...
Paine cu seminte de in si tarate
Faina se amesteca cu drojdia uscata si sarea, se adauga taratele de grau si semintele de in, uleiul de masline, laptele caldut amestecat cu apa si zahar si se framanta. Daca mai e cazul se mai adauga apa. Dupa framantare, se acopera aluatul cu un prosop si se lasa sa creasca o ora....
Pavlova
Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. In tava de la aragaz...
Tort trenulet
Pentru blat , se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma. Se coace blatul in cuptorul preincalzit pana trece testul...
Pancakes cu sos de vin
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma...
Lamingtons
Mod de preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna...
Negresa cu cafea
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt, asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,...
Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Blatul folosit a fost cel de aici. http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider....
Tarta cu mere
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt. (Eu am facut tot amestecul cu mixerul.) Se adauga untul moale, apoi laptele si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara dupa gust. Se taie merele felii subtiri, se...
Blat de tort - reteta de baza
Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt....
Urzici cu usturoi si lapte
Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe...
Rulada din muschi de porc
Carnea se taie si se bate astfel incat sa rezulte un dreptunghi. Eu am facut doua mai mici ca mi s-a parut mai usor asa. Morcovul de taie fasii subtiri si cascavalul felii. Carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei. Peste carne se pun fasiile de...
Supa crema din frunze de ridichi
Se spala frunzele cu apa din abundenta pentru a se indeparta firicelele de nisip. Carofii si ceapa se curata, ceapa se taie in sferturi, la fel si cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti, se adauga si frunzele de ridichi si se fierb si acestea pana se...
Indiene cu frisca
Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute. Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu. Se coc aproximativ 15...
Pleurotus pane
Ciupercile se spala si se fierb in apa cu sare. Se lasa doar sa dea un clocot, nu trebuie fierte prea mult, apoi se scurg, se sareaza, pipereaza, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc cu mare pofta.:)
Fasole batuta
Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un...
Tarta cu mere cu aluat crocant
Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul. Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute. 2/3 din aluat se intinde intr-o tava de...
Prajitura cu ganache de ciocolata
Pentru blat, se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, albusurile se bat spuma tare, peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt , pana trece...
Falafel (chiftelute de naut)
Nautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :) Mai intai am dat nautul prin masina de tocat carne, apoi l-am facut pasta cu mixerul verticat. Asta pentru a nu suprasolicita mixerul. Mi s-a...
Paine impletita
Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut amestecat cu apa si zaharul. In timpul framantarii adaugam si uleiul de masline si framantam aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.)...
Varza de Bruxelles gratinata
Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare si se scurge. Un vas termorezistent se unge cu unt si se presara cu pesmet. In vas se aseaza verzele taiate in doua. Ouale se bat , se adauga sare si piper, branza feta rasa, smantana si jumatate din cascavalul ras. Amestecul de oua, branza,...
Biscotti cu nuci si ciocolata
Nucile le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de rom si batem in continuare. Apoi adaugam faina...
Deliciu cu mere
Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba. Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa. Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Intr-o...
Pui cu rozmarin si usturoi
Se spala si curata pulpele de pui, se cresteaza, se ung cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, rozmarin. In fiecare crestatura se pune cate o jumatate (eu am pus un sfert) de usturoi. Se lasa minim 2 ore sa se patrunda bine aromele. Eu le-am lasat peste noapte in...
Salata de ridiche alba
Ridichea se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Ceapa si ardeiul se taie in fasii cat se poate de subtiri. Se amesteca cu ridichea, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline dupa gust.
Tarta cu ciuperci
Pentru aluatul de tarta, se amesteca toate ingredientele si rezulta o bila elastica de aluat, care se pune in frigider pentru o ora. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate cubulete si se calesc si ele pana scade toata apa lasata de ciuperci....