Fasole batuta

de Criss in Mancaruri de post, 28 Mar 2011 | 4492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fasole alba
  • -4 cepe
  • -2 buc.usturoi
  • -sare dupa gust
  • -boia de ardei
  • -boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune de seara pana dimineata la inmuiat. Apoi se fierbe, se arunca apa. Se repeta operatiunea de 3 ori, astfel fasolea nu mai baloneaza. Dupa ce se arunca si a treia apa, se pune apa curata, se adauga sare, cateva boabe de piper pe care ulterior le vom scoate, 2 foi de dafin si un catel de usturoi. Se fierbe pana se inmoaie fasolea, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga. O cana de apa in care a fiert fasolea se pastreaza.

Se zdrobeste fasolea cu ajutorul mixerului vertical, se adauga cate putin din apa in care a fiert, 2-3 linguri ulei, usturoi , sare dupa gust. Cele 4 cepe se taie solzisori si se calesc in ulei. Se adauga boia de ardei peste ceapa. Se serveste fasolea cu ceapa calita si optional cu carnati. Eu prefer fara. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

29.03.2011, 14:12

Asa imi place si mie dar fara usturoi

Criss 1

29.03.2011, 21:07

Multumesc dragutelor.
Mirela,cu usturoiul nici eu nu ma prea impac.

ExploraCuisine 1

29.03.2011, 21:30

E usturoiul il zdrobesc cand ceapa e calita si amestec putin, ii da o aroma grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]