Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI237
Retete

Pariziene cu crema de vanilie

In Dulciuri la 19 Feb 2014

Pentru aluat , se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura,...

Cheesecake cu capsuni fara coacere

In Torturi la 11 Feb 2014

Blat : Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de...

Ciorba de gulii cu perisoare de pui - Dukan

In Ciorbe la 10 Feb 2014

Mai intai curatam si tocam ledumele.  Intr-o oala punem  2 l apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam cepa, morcovul si pastarnacul taiat cubulete. Gulia o vom pune mai tarziu, pentu ca fierbe mai repede. Intre timp pregatim perisoarele. Intr-un bol amestecam carnea tocata ci sare,...

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)

In Prajituri la 6 Feb 2014

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se inglobeaza...

Budinca din tarate de ovaz - Dukan

In Dulciuri la 5 Feb 2014

Laptele se pune intr-o cratita, pe foc mic, impreuna cu indulcitorul. Se adauga taratele si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa asemeni grisului cu lapte. Atentie ca se lipeste destul de usor. In cateva minute e gata, se pune intr-o cana/pahar, forma, ce vreti voi si se lasa inca 5...

Cupcakes cu ciocolata - Dukan

In Prajituri la 3 Feb 2014

Pentru cupcakes , se separa ouale. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile. Intr-un bol se amesteca amidonul cu taratele macinate (eu le-am dat prin rasnita de cafea si s-au facut ca o faina) si praful de...

Cremsnit II

In Prajituri la 31 Ian 2014

Se framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri faina. Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare care se ung cu...

Prajitura Sah

In Prajituri la 25 Ian 2014

Blaturi: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se...

Fursecuri cu ovaz

In Dulciuri la 23 Ian 2014

Intr-un bol se adauga untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi oul si se bate cu mixerul inca aproximativ 1 minut. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu o spatula pana se inglobeaza faina.In final se adauga scortisoara,...

Desert prajitura Bounty

In Prajituri la 22 Ian 2014

Blat : Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt. Se toarna compozitia intr-o tava...

Bake rolls

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2014

Cornurile se taie in felii subtiri cu un cutit de paine. E de preferat sa fie mai tari (de 2-3 zile) pentru ca se taie mai usor. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu ketchupul, sarea si usturoiul si fiecare felie de corn se unge cu acest amestec. Se pun rondelele in tava pe hartie de copt...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

Cartofii se curata, se spala si se cresteaza pana la baza, avand grija sa nu-i taiem de tot. Se condimenteaza astfel incat sa ajunga si intre crestaturi, se impaneaza cu felii de bacon, alte mezeluri . Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Cu o folie de aluminiu...

Tort ceas

In Torturi la 5 Ian 2014

Blatul l-am facut doar din albusuri pentru ca mi s-au adunat destul de multe. Am mai si congelat din ele. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi uleiul, se bate in...

Sarmale in vas roman

In Mancaruri cu carne la 5 Ian 2014

Vasul roman se scufunda in apa rece si se tine asa 30 minute inainte de a fi folosit. Aceasta operatiune este obligatorie pentru ca altfel se poate crapa in cuptor. Si o alta regula de baza e ca se introduce in cuptor si abia apoi se aprinde focul, nu se pune in cuptorul preincalzit. Ceapa se...

Cosulete cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2014

Pentru cosulete, se pune faina amestecata cu sare si praf de copt intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete, se framanta cu degetele, apoi se adauga oul si apa rece. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider pentru o ora. Apoi se intinde pe...

Piersici

In Prajituri la 23 Dec 2013

Intr-un bol mai incapator se pun ouale, zaharul, uleiul sizaharul vanilat si se bat cu mixerul . Se adauga apoi coaja si zeama de lamaie si in final lasand mixerul deoparte, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o spatula sau cu o lingura la inceput, apoi se framanta cu mana pana...

Red velvet cupcakes

In Prajituri la 19 Dec 2013

Punem intr-un bol toate ingredientele , le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare punem cam 2 linguri din aceasta compozitie si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca...

Turta dulce

In Dulciuri la 17 Dec 2013

Intr-o cratita se pun 2 linguri din cantitatea de zahar data si se lasa  sa se caramelizeze usor.  Se toarna apoi 125 ml apa rece si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand zaharul s-a topit, se adauga restul de zahar, steluta de anason, ghimbirul macinat, nucsoara, scortisoara...

Omleta cu ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2013

Cabanosul se taie rondele si se prajeste in putin ulei. Separat se toaca ceapa, ardeii si se calesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii si se calesc si acestea, apoi se adauga rondelele de cabanos si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se pune apoi...

Fursecuri fine cu nuci

In Prajituri la 13 Dec 2013

Untul moale se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi galbenusul de ou si in final faina si praful de copt. Aici e bine sa lasati mixerul deoparte si sa amestecati cu o spatula pana se inglobeaza toata faina. Rezulta un aluat destul de...

Placinta impletita cu mere

In Dulciuri la 4 Dec 2013

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga zahar dupa gust, scortisoara la fel, dupa gust si se calesc merele pana cand scade tot sucul. Eu pentru siguranta am adaugat la final o lingura de gris. Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul,...

Cremsnit

In Dulciuri la 4 Dec 2013

Foi: Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura. Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de...

Ciorba de fasole

In Ciorbe la 29 Noi 2013

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 27 Noi 2013

Se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt (si cacao daca e cazul). Se amesteca bine sa se inglobeze toata faina. In final se adauga albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus cu o spatula...

Tort cu crema de branza, afine si ciocolata

In Torturi la 20 Noi 2013

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul,  se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta...

Baba ghanoush

In Mancaruri de post la 19 Noi 2013

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama.  Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte putin, atat cat sa nu ramana alb ci sa fie putin auriu. Se pune apoi intr-un vas, se adauga putin ulei...

Prajitura cu gem, jir si nuci

In Prajituri la 16 Noi 2013

Aluatul prajiturii (blat si partea razuita) Se amesteca toate se face o coca. 1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava pe hartie de copt. Aluatul trebuie intins cu mana, pentru ca altfel se rupe si va chinuiti degeaba. Pentru umplutura, se bat spuma cele 3 albusuri, se...

Cupcakes cu ciocolata si visine din visinata

In Prajituri la 15 Noi 2013

Pentru cupcakes, nimic mai simplu, punem intr-un bol toate ingredientele le batem cu mixerul pana rezulta o compozitie cremoasa si lucioasa. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare punem cam 2 linguri din aceasta compozitie. Mai punem deasupra 3-4 visine din visinata si dam tava...

Desert prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 14 Noi 2013

Blat : Untul topit 1 minut la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac basicute. Se adauga faina si praful de copt. Se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava nu foarte mare (20x30 cm). In restul compozitiei se adauga 1 lingura cu varf de cacao, se...

Tagliatelle (facute in casa)

In Paste la 6 Noi 2013

Se face un aluat elastic, nelipicios, care se intinde intr-o foaie subtire. Se lasa sa se usuce 10-15 minute. Atentie , nu trebuie lasata prea mult pentru ca daca se usuca prea tare, devine sfaramicioasa. Se ruleaza foaia si se taie fasii de aproximativ 1 cm. Se intind taieteii si se mai lasa sa...

Afisate 241 - 270 din 542 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]