Cum se prepara Reteta de baza pentru Waffles, ideale pentru micul dejun:
Intr-u bol se pun ouale, zaharul, vanilia si uleiul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Alternativ se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Compozitia rezultata va fi asemanatoare unei smantani, deci...
Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti,...
Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele.
Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna...
Intr-un bol se bate frisca (marturisesc ca nu-mi place acest tip de frisca, dar in apropiere n-am gasit altceva.) Deci, se bate frisca, nu trebuie sa fie foarte foarte tare dar nici sa curga chiar.
Se adauga laptele condensat si capsunele zdrobite cu mixerul vertical. Se amesteca bine, se...
Cartofii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama. Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca cu zaharul si apa apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust.
Din...
Pentru crusta , se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de...
Cum sa faci Churros mexicanos acasa
Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat...
Pentru blat , se bat albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauha faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile...
Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, uleiul, coaja rasa de lamaie si in final, amestecand usor cu lingura, faina si praful de copt.
Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de...
Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora.
Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava de tarta. Eu de cand am forma de yena, n-am mai folosit tava de tabla, pentru ca aceasta...
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora....
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea. se adauga conserva de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si...
Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta de vanilie . Se toarna...
Preparare Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata
Mai intai se prajesc cele 250 g nuci intr-o tigaie teflonata pana se rumenesc. Apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt. (Sper ca se vede in poza, desi nu am pozat toate etapele.) Nuca prajita si tocata se pune intr-o...
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora....
Vinetele se decongeleaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Daca folositi vinete proaspete, atunci ele se coc pe plita, se curata si se toaca marunt. Galbenusul de ou se amesteca cu mustarul si iaurtul, vinetele tocate, ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Simplu si bun, chiar daca...
Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.
Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta si coaja de lamaie. Se...
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura,...
Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros,...
Intr-un bol se spumeaza galbenusurile cu indulcitorul. Nu-si vor dubla volumul si nu se vor albi ca si atunci cand sunt batute cu zahar, dar e pe aproape :) Peste galbenusurile spumate se adauga branza degresata si scursa daca e cazul, branza Fagaras si esenta de vanilie si se mixeaza pana se...
Mai intai pregatim o termorezistenta pe care o tapetam cu hartie de copt.
Separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul si adauham crema de branza. Batem cu mixerul, apoi adaugam alternativ laptele si amidonul amestecat cu taratele. Batem cu mixerul....
Intr-o oala se pune apa, carnea si legumele la fiert si se fierb la foc mic 2 ore. Se fierbe incet si la foc mic sa ramana supa cat mai limpede. Cand carnea si legmele au fiert, supa se poate strecura daca vreti. Eu am scos doar ceapa, restul legumelor si carnea le-am lasat in supa. ...
Reteta e foarte simpla dar putin migaloasa, deoarece mai intai trebuie pregatite formele (in cazul meu cosuletele de hartie) astfel: Se topesc 100 g unt la microunde, apoi cu o pensula se unge fiecare cosulet de hartie.
Se pun tavile in congelator 10 minute, apoi se scot si se ung din...
Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau. In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele, semintele de in si...
Tiramisu reţetă originală
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu iaurtul. Intr-un bol se amesteca amidonul cu taratele macinate (eu le-am dat prin rasnita de cafea si s-au facut ca o...
Biscuitii se zdrobesc sau se rup cu mana in bucati mici. La fel se rup si bucatile de blat. Nucile se rumenesc putin intr-o tigaie de teflon apoi se pun peste biscuiti. Se adauga esentele, visinata si visinele, ciocolata rasa.
Pentru sirop, apa si zaharul se pun la fiert pana cand...
Am citit pe un forum dar si pe siteul despre dieta Dukan ca fructele de padure sunt tolerate, sau chiar si capsunile insa daca observam ca incetineste slabirea, e bine sa renuntam la ele. Acum, intre noi fie vorba, nu vad cum ar incetini procesul de slabire o lingura de afine... ...
Reteta de baza pentru Waffles, ideale pentru micul dejun
Cum se prepara Reteta de baza pentru Waffles, ideale pentru micul dejun: Intr-u bol se pun ouale, zaharul, vanilia si uleiul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Alternativ se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Compozitia rezultata va fi asemanatoare unei smantani, deci...
Lapte de pasare - Dukan
Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti,...
Sirop din flori de soc
Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele. Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa...
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna...
Inghetata de capsuni
Intr-un bol se bate frisca (marturisesc ca nu-mi place acest tip de frisca, dar in apropiere n-am gasit altceva.) Deci, se bate frisca, nu trebuie sa fie foarte foarte tare dar nici sa curga chiar. Se adauga laptele condensat si capsunele zdrobite cu mixerul vertical. Se amesteca bine, se...
Cartofi noi cu maioneza
Cartofii se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama. Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca cu zaharul si apa apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust. Din...
Tarta cu capsuni
Pentru crusta , se amesteca faina cu zaharul pudra si se adauga cubuletele de unt rece. Cu degetele se amesteca untul cu faina, astfel incat sa capete un aspect faramicios. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul batut, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si apa rece. Se formeaza o bila de...
Cum sa faci Churros mexicanos acasa
Cum sa faci Churros mexicanos acasa Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat...
Prajitura "After eight"
Pentru blat , se bat albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauha faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile...
Pandispan cu cirese si capsuni
Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, uleiul, coaja rasa de lamaie si in final, amestecand usor cu lingura, faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de...
Tarta cu capsuni si crema de vanilie
Pentru crusta, se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider cel putin o ora. Se scoate apoi, se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava de tarta. Eu de cand am forma de yena, n-am mai folosit tava de tabla, pentru ca aceasta...
Coronita cu ciocolata si stafide
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora....
Pastitsio
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea. se adauga conserva de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si...
Prajitura cu bulion
Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul...
Tort cu lime si afine - Dukan
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta de vanilie . Se toarna...
Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata
Preparare Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata Mai intai se prajesc cele 250 g nuci intr-o tigaie teflonata pana se rumenesc. Apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt. (Sper ca se vede in poza, desi nu am pozat toate etapele.) Nuca prajita si tocata se pune intr-o...
Coronita impletita cu ciocolata
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora....
Salata de vinete - Dukan
Vinetele se decongeleaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Daca folositi vinete proaspete, atunci ele se coc pe plita, se curata si se toaca marunt. Galbenusul de ou se amesteca cu mustarul si iaurtul, vinetele tocate, ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Simplu si bun, chiar daca...
Placinta cu spanac si oua
Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora. Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se...
Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta si coaja de lamaie. Se...
Pariziene cu gem si nuci
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura,...
Minciunele
Spargem ouale, adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem cu mixerul pana se spumeaza ouale si s-a topit zaharul. Adaugam iaurtul, bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si amestecam bine. Adaugam apoi faina treptat, amestecand mai intai cu o lingura, apoi pe masura ce aluatul devine mai gros,...
Cheesecake cu vanilie si cacao - Dukan
Intr-un bol se spumeaza galbenusurile cu indulcitorul. Nu-si vor dubla volumul si nu se vor albi ca si atunci cand sunt batute cu zahar, dar e pe aproape :) Peste galbenusurile spumate se adauga branza degresata si scursa daca e cazul, branza Fagaras si esenta de vanilie si se mixeaza pana se...
Prajitura desteapta - Dukan
Mai intai pregatim o termorezistenta pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul si adauham crema de branza. Batem cu mixerul, apoi adaugam alternativ laptele si amidonul amestecat cu taratele. Batem cu mixerul....
Supa de pui cu galuste - Dukan
Intr-o oala se pune apa, carnea si legumele la fiert si se fierb la foc mic 2 ore. Se fierbe incet si la foc mic sa ramana supa cat mai limpede. Cand carnea si legmele au fiert, supa se poate strecura daca vreti. Eu am scos doar ceapa, restul legumelor si carnea le-am lasat in supa. ...
Moelleux au Chocolat
Reteta e foarte simpla dar putin migaloasa, deoarece mai intai trebuie pregatite formele (in cazul meu cosuletele de hartie) astfel: Se topesc 100 g unt la microunde, apoi cu o pensula se unge fiecare cosulet de hartie. Se pun tavile in congelator 10 minute, apoi se scot si se ung din...
Chifle Dukan
Taratele de ovaz le-am macinat, pe celelalte le-am lasat asa cum erau. In laptele cald se pune indulcitorul si drojdia si se amesteca. Se lasa sa se umfle drojdia. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Cand s-au intarit, se adauga laptele cu drojdia. Se adauga apoi taratele, semintele de in si...
Tiramisu reteta Dukan
Tiramisu reţetă originală Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu iaurtul. Intr-un bol se amesteca amidonul cu taratele macinate (eu le-am dat prin rasnita de cafea si s-au facut ca o...
Tort de biscuiti
Biscuitii se zdrobesc sau se rup cu mana in bucati mici. La fel se rup si bucatile de blat. Nucile se rumenesc putin intr-o tigaie de teflon apoi se pun peste biscuiti. Se adauga esentele, visinata si visinele, ciocolata rasa. Pentru sirop, apa si zaharul se pun la fiert pana cand...
Tort cu crema de branza - Dukan
Am citit pe un forum dar si pe siteul despre dieta Dukan ca fructele de padure sunt tolerate, sau chiar si capsunile insa daca observam ca incetineste slabirea, e bine sa renuntam la ele. Acum, intre noi fie vorba, nu vad cum ar incetini procesul de slabire o lingura de afine... ...