publicat la 18.04.2016
publicat la 17.04.2016
publicat la 17.04.2016
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI Am curățat și am tăiat ceapa în 4. Am așezat-o împreună cu laptele în vasul robotului. Amestecul obținut l-am strecurat; am avut nevoie doar de zeamă. Am condimentat-o și am pus în ea carnea tăiată cuburi. Am pregatit...
Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare. Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas....
Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Modul de preparare al marinadei: În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am...
Frigarui din carne tocata de berbecut pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver
Am tocat verdețurile, am tăiat rondelele de ardei iute și am presat cu podul palmei cățeii de usturoi. Le-am pus în caserola pentru marinat împreună cu carnea tăiată cuburi, uleiul și puțină sare. Am masat bine carnea pentru a fi acoperită complet de marinadă. Am...
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver
MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu. După ce am închis...
Limba de porc cu bulion si masline
Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea sângele. Puteți chiar s-o lăsați 10 minute să stea în apă foarte rece. La fel fac și eu....
Papricaș de porc
Am ras morcovii, am tăiat ceapa julien și le-am pus în tigaie împreună cu 50 g de unt. Am adăugat carnea tăiată felii și treptat, câte puțină zeamă din oala în care au fiert limbile. Când ceapa s-a înmuiat...
Șnițel de porc în crustă de mălai
Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat. Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior. ...
Ficăței de pui în sos de lapte
Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe. Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele...
Mâncare de năut cu pui și stafide
Acum să vă explic rețeta. :) Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu...
Cotlet cu cașcaval și mere coapte
Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am împărțit în mod egal pe fiecare felie de cotlet. Am împăturat colțurile pentru a...
Steak de porc cu sos vierge
Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute. Când carnea s-a pătruns am...
Orez cu pui Yu Xiang
Am pus pulpele la fiert, separat, într-o cratiță ( am folosit carne de pui de țară iar aceea fierbe mai greu ). Legumele le-am tras la tigaie. Când carnea s-a fiert pe jumătate am tăiat-o fâșii și am adăugat-o peste legume, în tigaie. Le-am...
Sărmăluțe în foi de viță
Se toacă cărnurile, se înmoaie pâinea în lapte iar ouăle se bat ca și pentru omletă. Într-o tigaie se rumenec ardeiul, ceapa și roșiile, apoi se lasă puțin la răcit. Într-un castron încăpător, se amestecă bine carnea, pâinea, ouăle,...
Orez cu pui curry
Carnea se taie cuburi mari și se dă la tigaie în unt și zeama de lămâie. Se acoperă neapărat cu un capac pentru a nu obține o carne prăjită, ci una bine pătrunsă. Smântâna se amestecă bine cu miere și condimente și se răstoarnă...
Varză à la Cluj
Varza se taie julien și se călește timp de vreo oră, la foc mic. Ceapa se taie cuburi și se călește împreună cu carnea. Se adaugă moarea de varză și condimentele, apoi se lasă să fiarbă ( se mai completează cu apă dacă este nevoie ). ...
Cighir de miel cu mămăliguță
Pentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem sare riscăm să le împietrim ). Când ceapa s-a călit, adăugăm...
Iahnie cu ciolan și cârnați de casă
Înainte de toate, fasolea se lasă în apă rece peste noapte. Eu am o cratiță din fontă pe care îmi place s-o folosesc când nu-i vreme de ceaun; înafară de asta, modul de preparare este foarte simplu. Nu prăjesc nimic. Pun ciolanul...
Varză cu afumătură la ceaun
Am pus untura în ceaunul încins, apoi legumele tăiate, exceptând varza, și le-am lăsat să sfârâie vreo 5 minute. Am amestecat din când în când. Carnea tăiată bucăți mari am aruncat-o și pe ea în ceaun. Nu...
Babgulyas la ceaun
Se face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate din cantitatea de chimen. Apa se adaugă treptat. Când tocănița capătă...
Popricaș pă pui
Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor. Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă. ...
Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Într-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă. La final adăugăm sarea și piperul. Ficatul de pui...