publicat la 04.04.2016
publicat la 15.03.2016
publicat la 07.03.2016
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza coronita floare
Am lasat aluatul la decongelat, cam o ora. Cu ajutorul unei tavi rotunde (tava in care intentionam sa prepar pizza) am format un cerc, am taiat si am decupat aluatul ramas. Am asezat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui castron mai mic am trasat conturul unui...
Prajitura cu iaurt si cirese
Am incalzit cuptorul la 180 grade. In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul. Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena. Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt...
Prajitura cu crema de branza si portocale
Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru...
Nuggets din piept de pui-reteta video
Pun nuggets-urile pre-gatite in ulei incins, pentru 3 minute. Cand sunt usor aurii le scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. In acelasi timp, intr-o alta tigaie, prajesc cartofii noi fierti. Servesc bucatile de nuggets impreuna cu cartofii wedges si un sos de iaurt cu...
Stripsuri din piept de pui-reteta video
Stripsurile sunt pre-gatite si nu trebuie decat sa le scoti din cutie si sa le dai la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. In acest timp poti pregati bastonase de legume: morcovi, tije de telina si un sos de iaurt cu usturoi, pentru un plus de savoare. O delicioasa portie de mancare, in...
Cordon Bleu-reteta video
Bucatile de Cordon Bleu pre-gatite se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti, cam 6 minute. Se scot bucatile de Cordon Bleu pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. Astfel preparat, se poate servi alaturi de o garnitura din piure de mazare cu menta. ...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Reteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt. Se infaineaza mana, se formeaza cercuri din aluat si cate o biluta si se pun la prajit in ulei...
Crumble cu piersici
Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de zahar brun, scortisoara, esenta de rom si fulgi de migdale. Untul, zaharul ramas si faina le-am...
Melci cu sunca si cascaval
Am folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am taiat-o cubulete, am pregatit alaturi busuiocul, sunca si galbenusul de ou. Am intins foaia de aluat...
Cordon Bleu
Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat deasupra o felie de sunca, iar peste sunca felii de cascaval, dupa care am format rulouri. Am...
Croissante fresh cu cascaval si pesto
Am pregatit intai sosul pesto: o mana de frunze proaspete de busuioc, pe care le-am spalat si zvantat putin, dupa care le-am pus in mojar impreuna cu putina sare de Hymalaia si o lingurita muguri de pin. Am obtinut destul de repede o pasta in care am adaugat si un strop de ulei de...
Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos
Am decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati. Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure. Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de branza, zaharul pudra si cu lingura de smantana. Pe primul blat de tort am turnat 2 linguri de...
Prajitura Rudy
Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua, formand cate o bila. Am pus aluatul la intarit in frigider si am trecut la prepararea cremei. Am...
Gogosi cu branza
Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate. Le-am intors cu grija pe ambele parti, avand grija sa nu le rumenesc prea tare. Nu am facut o...
Biscuiti cu cascaval si chimen
Intr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt a unge biscuitii la final), smantana, iar la final sarea si chimenul. Am mixat...
Rulada de pui cu cascaval
Am aranjat feliile de piept de pui una langa alta, suprapunand cam de 2 cm, pentru a obtine o foaie de rulada. Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie in putin ulei incins, am amestecat de cateva ori, dupa care am adaugat ouale batute. Omleta obtinuta am pus-o peste carnea de pui....
Paine cu cartofi, masline si rosii uscate
Am pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute. Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand piureul de cartofi, sarea, uleiul de masline si laptele. Daca aluatul ramane lipicios, mai...
Desert mucenici moldovenesti
Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, esenta de rom, apoi laptele putin cate putin, zaharul, untul, mixand in...
Ciorba de perisoare
Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si frageda. De obicei arunc apa in care da carnea de vita cateva clocote, pentru ca se innegreste, dar de...
Plachie de crap
Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus putin ulei de masline (nu-mi place sa folosesc mult, sa nu iasa mancarea prea grasa) si ceapa taiata. Am...
Cornuri cu gem
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie. Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de...
Pui la cuptor cu plante aromatice
Am incins cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor. Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele aromatice. Cu untul aromat am uns puiul pe sub piele: pe piept, pe spate, pulpe si aripi, dupa care am...
Tagliatelle cu pui
Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi. Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri. Am curatat legumele, dupa care le-am taiat: morcobii rondele oblice, ceapa ca pe niste bastonase, usturoiul pe...
Cornuri cu ciocolata
Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul...
Paine alba impletita
Am incalzit intai cuptorul la 200 grade. Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia. Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat si uleiul de masline si am mixat compozitia cam doua minute, nu foarte mult, pana s-a omogenizat. Am...
Noodles cu vita
Pentru inceput am taiat carnea fasii si le-am pus la marinat cam 1 ora, intr-un sos format din: sosul de soia, vin, zeama de lamaie, sare, piper. Am pus taiteii la fiert in apa clocotita. Am curatat legumele si le-am taiat: usturoiul si ghimbirul rondele, ceapa verde si morcovii sub...
Budinca cu sunca si legume
Legumele se curata de coaja, urmand a fi taiate, asa cum va place. Eu am taiat cartofii cubulete, dovlecelul rondele, iar ceapa, gogosarul si mararul le-am tocat marunt. Am pregatit un vas de yena pe care l-am uns cu unt. Am pus legumele, sunca taiata si o parte din cascavalul ras. Am...
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure
Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema. Am pregatit o tava de 30/40 cm: am...
Piept de curcan la grill
Am taiat o bucata de hartie pentru copt, pe care am pus cateva crengute de cimbru, sare si boabe de piper. Eu am folosit piper rosu. Deasupra am asezat medalioanele de curcan, crestate din loc in loc, iar peste ele am presarat iar sare, crengute de cimbru si busuioc. Le-am invelit in hartia...
Ghiveci cu legume
Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o pestidor, iar usturoiul l-am tocat pe lungimea catelului. Rosiile le-am curatat de coaja...