Irina

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.12.2008

RETETE291
PRIETENI283
Retete

Tiramisu reteta cu fructe de padure

In Prajituri la 24 Oct 2014

Tiramisu reţetă originală Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit. Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat  pana...

Sandwich cu somon fume si parmezan

In Sandvisuri la 23 Oct 2014

Am uns feliile de paine cu unt pe cate o parte, apoi am pregatit dressingul. Am asezat pe una dintre ele frunze de rucola si pe cealalta fasii de parmezan. Peste rucola am pus dressing, iar peste parmezan fasii de somon. Am taiat lamaia felii subtiri si am pus peste dressing, iar...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 22 Oct 2014

Pentru inceput am tocat marunt ceapa si am pus-o la inabusit, dupa care am adaugat carnea tocata.  Orezul spalat, verdeata tocata si condimentele: sare, piper, chili, boia dulce, tarhon le-am adaugat peste carne si am amestecat toate ingredientele.  Am oprit focul si am pus...

Quiche cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2014

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Am taiat cubulete pieptul de pui, ceapa, ardeiul si...

Tort de ciocolata cu zmeura

In Torturi la 7 Oct 2014

Blatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale. Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata. Am tapetat...

Moelleux au chocolat

In Prajituri la 17 Sep 2014

Am preincalzit cuptorul la 210 grade. Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand. Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei. Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 16 Sep 2014

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat.  Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut...

Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara

In Dulceata / Gem la 15 Sep 2014

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi. Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita.  Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final...

Zacusca de legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2014

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor. Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs. Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte...

Tarta cu jeleu de zmeura si fragi

In Prajituri la 6 Sep 2014

Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa.  Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao,...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 5 Sep 2014

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.  Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor. Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de...

Inimioare de ciocolata si mascarpone

In Torturi la 28 Aug 2014

Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar. Am mixat...

Mancare de pui cu fasole galbena

In Pui la 25 Aug 2014

Am taiat cubulete pieptul de pui si l-am pus intr-o craticoara cu ulei incins.  Am adaugat ceapa tocata marunt, am adaugat putina apa si am lasat la inabusit. Am curatat fasolea galbena si am spalat-o sub mai multe jeturi de apa. Am adaugat-o peste carnita si am mai turnat o ceasca de...

Strudele cu mere

In Prajituri la 25 Aug 2014

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa. Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si...

Bucheuri cu branza pufoasa si somon fume

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2014

Am amestecat branza, pentru a putea umple mai usor bucheurile. Am pus-o intr-un posh, am ales un dui, dupa care, am umplut bucheurile, pe rand.  Puteti umple cam 8-10 bucheuri dintr-o cutie de branza de 140 grame. Am decorat cu marar si mici felii de lime, care imbogatesc gustul...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 14 Aug 2014

Intai am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare. Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare,  faina,...

Hamburger facut in casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2014

Am pregatit compozitia pentru hamburger: carnea tocata am amestecat-o cu legumele tocate marunt, inclusiv verdeata plus ouale. Am condimentat amestecul cu sare si piper, dupa care am format chiftelele.  Am pus chiftelele la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit....

Tochitura cu mamaliguta

In Porc la 8 Aug 2014

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi.  Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara. Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se...

Biscuiti cu migdale si ovaz

In Prajituri la 8 Aug 2014

Am scos untul din frigider si l-am lasat la temperatura camerei pana l-am folosit. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am mixat. am adaugat oul mixand in continuare, asigurandu-ma ca zaharul s-a topit.  Am adaugat faina, praful de copt, apoi faina de ovaz. La...

Muschiulet de porc cu verdeturi

In Porc la 28 Iul 2014

Am spalat muschiuletul si l-am uns cu ulei de masline. Am scotocit in dulapiorul cu borcanele, de unde am ales cateva ierburi cumparate in primavara dintr-un targ. Au fost recoltate si uscate cu tot cu frunze si flori si au si acum un parfum pe care condimentele din magazine nu il cunosc......

Tocanita de porc cu legume

In Porc la 28 Iul 2014

Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs. Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor.  Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin.  Am...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Am spalat toate legumele. Am curatat ciupercile de pielita si le-am taiat felii subtiri. Dovlecelul l-am curatat si taiat cubulete. Ceapa, usturoiul, loboda si mararul le-am tocat marunt, Cascavalul l-am dat pe razatoare. Am pus legumele impreuna cu cascavalul, verdeturile si ouale...

Tarta floare cu gem si nuci

In Dulciuri la 8 Mai 2014

Am intins foaia de aluat si am uns-o cu gem. Deasupra am presarat miez de nuca, rupt in bucati.  Am rulat foaia ca pe o rulada, dupa care am pus-o in tava, sub forma de coronita. Am crestat-o din loc in loc si am rasucit fiecare bucata, ca pe o petala de floare. De aici si numele....

Placinte cu varza

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper. Pentru un gust usor picant am adaugat un praf de chili. Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat...

Chiftelute marinate

In Curcan la 28 Apr 2014

Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan. Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina. Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o. Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am...

Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura

In Prajituri la 18 Apr 2014

Am pregatit intai blatul de cacao: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai licoros) pentru aroma. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa...

Tarta floare cu ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Apr 2014

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi. Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am calit ceapa si ciupercile. Doar un minut le-am lasat, nu e nevoie de mai mult timp.  Am intins...

Tarte cu ciocolata

In Prajituri la 17 Apr 2014

Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana aluatul seamana cu niste fulgi. Intr-un bol am amestecat cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa...

Pateuri cu spanac

In Mancaruri de post la 25 Mar 2014

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat. Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt. Intr-un vas am pus putin ulei, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care am pus spanacul. Am...

Urzici cu ou si smantana

In Mancaruri de legume la 25 Mar 2014

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Apa de la urzici nu o aruncati, beti din ea ca e buna pentru...

Afisate 61 - 90 din 291 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2016

Pui umplut cu spanac si feta

publicat la 15.03.2016

Supa de rosii cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]