
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
Baba Ganoush my way
Coaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si unul de sumac + sare&piper. Apoi se amesteca cu cateva firicele de patrunjel tocate si cu...
Onion Bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
Taiati cepele feliute subtiri, puneti-le intrun bol si adaugati celelate ingrediente. Daca compozitia e prea uscata, mai adaugati un pic de apa. Apoi bagati compozitia la frigider pentru jumatate de ora, cat sa se imprieteneasca aromele unele cu altele. Prajiti-le in ulei incins, in transe...
Morcovi la cuptor cu portocale si cimbru
Morcovii se decojesc si se fierb in apa cu sare. Cand morcovii sunt pe 3 sfreturi fierti, ii scurbem de apa, ii punem intr-un bol, ii asezonam cu sare si piper, adaugam si uleiul de masline, cateii de usturoi nedecojiti, intregi, cimbrul si stoarcem peste ei zeama de la jumatate de portocala....
Falafel (de post)
Teoretic falafelul e doar cu naut, dar eu aveam o conserva de amestec de fasole si naut de la Mega si am folosit-o pe asta. Am sfaramat fasolea , am amestecat-o cu o ceapa mica tocata marunt, 2 catei de usturoi rasi, o legatura de patrunjel tocat, o lingurita de chimen macinat (sau il...