publicat la 11.10.2019
publicat la 19.08.2018
publicat la 15.04.2018
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura Snickers
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 25/35 cm....
Desert tort aniversar
Pentru foi albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet si rezulta o bezea tare. Se adauga in 2-3 reprize nuca si amidonul si se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula pana se incorporeaza bine. Compozitia se...
Cheesecake cu visine si ciocolata
Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece. Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie,...
Desert cozonac cu putina framantare cu nuca si cacao
Pentru inceput sfaramam drojdia si o amestecam cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar pana se dizolva. Cernem faina si o punem intr-un vas mare. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia dizolvata, amestecam cu putina faina si lasam sa se dospeasca 10-15 minute. Incalzim laptele pe...
Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata
Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul...
Desert prajitura Creme a la Creme
Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se amesteca usor pana se incorporeaza. Apoi se adauga praful de ciocolata...
Desert prajitura Verdens Beste
Crema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata. Ouale se separa si galbenusurile se mixeaza cu zaharul, sarea si la final se adauga amidonul. Cand...
Rondele de somon la gratar
Somonul se spala bine si se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se unge cu ulei de masline si se presara sare si piper. L-am lasat in frigider 2-3 ore. Se incinge gratarul si se stropeste cu ulei. Am taiat lamaia feliute si am asezat pe gratar cateva feliute, am asezat rondelele de somon si...
Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti
Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier. Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si...
Desert tort Deliciu
Pregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si...
Desert tarta cu mere caramelizate si frisca
Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand...
Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe
Am pregatit intai jeleul de visine. Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon. Cand visinele fierb se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga jeleul si se intareste putin. Se da la rece....
Tocanita cu salau
Am spalat bine salaul, l-am lasat sa se scurga de apa si l-am condimentat cu sare. Intr-o tigaie ceramica am pus 2 linguri de ulei, am daugat pestele si am lasat la foc potrivit intorcand de o parte pe alta pana s-a rumenit pestele si s-a patruns. Ceapa am taiat-o solzisori iar morcovul...
Crema de zahar ars
Intr-o cratita cu peretii inalti am pus zaharul la caramelizat la foc mic . Se amesteca ocazional pentru a se topi uniform zaharul. Zaharul trebuie sa devina maroniu fara sa se arda. Dupa ce s-a topi zaharul, se trage cratita deoparte, se inclina si se invarteste astfel incat sa se tapeteze...
Friptura de porc la cuptor
Am spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori. Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele. Intr-un vas rotund de yena am pus 2-3 linguri de ulei, am asezat carnea, am presarat pe carne( inclusiv in locurile crestate) si in...
Prajitura cu mere si fulgi de migdale
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust. Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se amesteca foarte bine. Se impart merele in doua parti, amestecul cu faina in doua si untul in trei parti....
Placinta cu iaurt
Am pus iaurtul la scurs intr-un tifon timp de ora. Dezghetam foile de placinta cu aproximativ o ora inainte de a face placinta. Batem bine ouale cu 8 linguri de zahar.Adaugam iaurtul scurs de zer, grisul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Punem intr-o tava hartie de copt, ungem cu unt...
Cartofi cu ceapa verde si branza de capra
Se fierb cartofii in coaja apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele mai groase. Se unge o tava cu putin unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, 3 fire de ceapa verde,taiate marunt si deasupra se rade branza de capra pe razatoarea mare. Se...
Snickers cu alune
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar, se adauga 200 g nuca macinata si 3 linguri de faina amestecata cu un praf de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20/30 cm. Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ...
Pasca traditionala cu branza dulce si stafide
Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. Amestecam bine ingredientele si incepem incet, incet sa framantam ingredientele...
Prajitura cu foi cu nuca si crema
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de zahar apoi se incorporeaza pesmetul si nuca. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 35-40 minute la foc...
Rata la cuptor
Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta. Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea. Intr-o tava cu...
Oua umplute cu peste
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei. Ceapa, castravetele acru, patrunjelul si mararul se taie foarte marunt. Eu am avut file de...
Prajitura cu mere si crema
Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele. Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se...
Tarta de post
Se amesteca apa fierbinte si uleiul intr-un vas mai mare. Intr-o farfurie se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga faina peste apa cu ulei si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 30 minute. Dupa o...
Prajitura cu crema de vanilie si ananas
Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o...
Mofturoasa
Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine. Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic. Se imparte compozitia in 3...
Parjoale din peste
Se fierbe fileul de peste si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se inabuse in putin ulei cu apa pana se inmoaie. Cand s-a racit pestele se marunteste cu furculita si se amesteca cu urmatoarele ingrediente:oul, galbenusul, ceapa, o lingura faina, felia de paine inmuiata in...
Somon la cuptor
Punem somonul curatat si spalat intr-tava garnisita cu hartie de copt. Il stropim cu ulei de masline si suc de lamaie, condimentam cu sare si piper proaspat macinat si deasupra presaram rozmarin. Lasam la cuptor la foc potrivit cca 30 de minute. Intre timp curatam 3-4 catei de...
Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou
Am curatat legumele si le-am spalat. Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici. Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat...