Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.
Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare,...
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana...
Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr.
În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă treptat...
Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul.
Cernem puțină făină cu praful de copt și...
Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si...
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata...
Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar...
Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme...
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...
Pastele le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am scurs de lichid.
Am prajit cubuletele de bacon,morcovul fâşii si ciupercile cu putin ulei.
Ouale le-am batut si am amestecat cu...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare....
Punem carnea taiata cuburi la fiert in 3 litri de apa. Fierbem timp de 30 de minute, avand grija sa luam spuma de cate ori este nevoie. In acest timp calim carnatii, si kaizerul impreuna cu o ceapa...
Cartofii cu coaja ii spalam si ii fierbem timp de 10 minute, astfel incat sa nu fie fierti complet. Ii curatam de coaja apoi ii feliem pe rotund.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam feliile...
Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin...
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam.
Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste...
Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin.
Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute...
Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si...
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am...
Taiem pieptul de pui felii si il batem cu ciocanul pentru snitele. Condimentam feliile de pui cusare si piper pe ambele parti. Batem cele doua oua si adaugam un praf de sare. Dam feliile din...
Blatul:
Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt...
Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa. Carnea tocata se amesteca...
Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la...
Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina...
Asezam pulpele intr-un vas pentru cuptor, le crestam si le umplem crestaturile cu usturoi feliat, ghimbir si ardei capia taiat pe lung. Ce ramane, asezam in tava, pe langa pulpe. Condimentam dupa...
Blat de pandispan:
Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit cream of tartar (sau doar un praf de sare). Acest cream of tartar este o pudra alba...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai...
Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca;
Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;
Cand...
Tocam legumele si le punem la fiert atat cat este necesar.
Intre timp tocam pieptul de pui, il condimentam si il amestecam bine cu oul, pana la incorporarea completa.
Saram ciorba, coloram cu...
Am pus legumele la fiert. Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste in putin unt. Am taiat partea de jos a baghetei si am scos miezul. Am uns cu unt partea exterioara a baghetei. Am batut ouale cu...
Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...
Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii.
Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva secunde....
Am aranjat feliile de piept de pui una langa alta, suprapunand cam de 2 cm, pentru a obtine o foaie de rulada.
Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie in putin ulei incins, am amestecat de...
Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte...
Bucataras Monica a devenit prieten cu LaurentiuIlie