Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează intensitatea focului. Când este cazul, se completează cu apă fierbinte.
Între timp se...
Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.
Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se...
Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor...
Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru.
Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.
Se pune un prim strat de salată în bol, se...
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de...
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul, puțin câte puțin și zahărul...
Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire.
Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și...
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe.
Ouăle se fierb tari în apă clocotită cu puțină sare. Când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se...
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează.
Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa,...
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se continuă mixarea și se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc.
Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc.
Pentru tartinele Moș Crăciun se...
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari.
Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil.
Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de...
Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil).
Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval....
Făina se cerne și se pune în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și untul tăiat feliuțe. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în...
Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor...
Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna.
Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja...
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.
Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.
Se pun cubulețele din piept de pui...
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol...
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se călește ușor, cât să se înmoaie numai, în ulei suficient și la foc mic.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește, se...
Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe.
Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca...
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore, în apă clocotită. După acest interval de timp, se aruncă apa (îngălbenită) și...
Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală.
Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.
Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.
Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul...
Cum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie
Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce încep să fiarbă, se reduce focul, ca să nu se tulbure supa....
Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de...
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.
Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul...
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...
Supa din rasol de vita, cu legume
Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează intensitatea focului. Când este cazul, se completează cu apă fierbinte. Între timp se...
Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi
Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se...
Ciorba de legume, cu galuste de gris si suc de rosii
Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie (sau se răzuiesc) și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor...
Salata cu rosii cherry, telemea si masline
Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru. Se taie telemeaua sub formă de cubulețe. Se pune un prim strat de salată în bol, se...
Piept de pui umplut, cu garnitura de cus-cus
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se șterge cu hârtie absorbantă. Se taie la orizontală fiecare jumătate de piept, în două straturi, dar nu până la capăt, după care se desface și se bate ușor cu ciocanul de carne. Se condimentează cu: sare, piper și boia de...
Desert prajitura delicioasa
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul, puțin câte puțin și zahărul...
Mancare de pastai galbene, cu sos alb
Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care...
Supa din rasol de pui, cu taitei lati
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și...
Salata orientala cu savori mediteraneene
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari în apă clocotită cu puțină sare. Când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se...
Ciorba de legume, cu loboda si smantana
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie mărunt și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc...
Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează. Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa,...
Desert tort Jelly
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se continuă mixarea și se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Platou de aperitive festive (de revelion in pandemie)
Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc. Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine vrea, le poate prăji în prealabil) se înjumătățesc. Pentru tartinele Moș Crăciun se...
Aperitiv tartine Papion
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil. Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de...
Aperitive tartine Mos Craciun
Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil). Se ung feliile de pâine cu unt și deasupra se pune câte o jumătate de felie de cașcaval....
Paine boiereasca
Făina se cerne și se pune în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și untul tăiat feliuțe. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în...
Omleta cu ciupercute
Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine. Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor...
Desert briose din albusuri, cu merisoare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna. Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja...
Frigarui din piept de pui la tigaie, cu cus-cus in unt si sos caramelizat
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe. Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli. Se pun cubulețele din piept de pui...
Farfalle cu sunca, in sos pesto
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se...
Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii. Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol...
Tocanita de cartofi, cu ardei copti
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se călește ușor, cât să se înmoaie numai, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește, se...
Desert ciocolata Duo
Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca...
Ciorba de fasole boabe, cu fidea
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore, în apă clocotită. După acest interval de timp, se aruncă apa (îngălbenită) și...
Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide
Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală. Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...
Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat. Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul...
Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie
Cum se prepara Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie Ciocănelele de pui se curăță de tuleie, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce încep să fiarbă, se reduce focul, ca să nu se tulbure supa....
Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez
Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de...
Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea. Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și amidonul...
Desert prajitura Toblerone
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...