RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete

Iahnie rapida de fasole manastireasca

In Mancaruri de post la 27 Feb 2017

Fasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga fasolea, putina apa( o cana) si se lasa sa dea cateva clocote cu capacul pe oala, se...

Salata Caprese

In Salate la 27 Feb 2017

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet absorbant. Se trec betisoarele de lemn prin ulei de masline. Pe betisoare se pun alternativ,...

Salata de fructe cu cocos si busuioc

In Salate la 25 Feb 2017

Se curata, se taie pe rand fructele. Se amesteca fructele intr-un bol, se adauga uleiul de cocos, vanilia, fulgii de cocos, mierea si se amesteca bine. Se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Pui cu lamaie si parmezan

In Pui la 24 Feb 2017

Se spala carnea, se zvanta, se bate ca pentru snitel, se sareaza usor. Se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, praful de busuioc si putina sare. Se pregatesc doua platouri unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu parmezan. Se trece fiecare bucata de piept prin faina, apoi prin...

Salata italiana cu creveti si parmezan

In Salate la 24 Feb 2017

Crevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline si unt, se tin pana se rumenesc, se adauga un praf de busuioc, un praf de sare, un praf de usturoi, un praf de piper. Salata se spala se toaca, se amesteca cu rosiile taiate in doua, cu castravetii, cu apio tocat cu ceapa taiata...

Biscuiti cu nutella

In Dulciuri la 23 Feb 2017

Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga amidonul si se mixeaza. Pe tava tapetata cu pergament se pune cate o lingura din aluat, la...

Kebab libanez de pui

In Pui la 23 Feb 2017

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat o ora. Se tin betisoarele de frigarui in ulei de susan, cat timp sta...

Salata hummus

In Salate la 23 Feb 2017

Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se pune nautul in blender.  Se adauga zeama de lamaie, 9 linguri de zeama de naut (din cea...

Salata Tabouleh

In Salate la 23 Feb 2017

Se spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca. Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un bol mare. Se prepara sosul din uleiul de masline, putina sare, zeama de lamaie, condimentul 7...

Salata greceasca cu paste si feta

In Salate la 22 Feb 2017

Se fierb pastele, se scurg si se transfera in bol. Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi. Castravetele se spala, se curata si se taie rondele, rosiile cherry se taie in doua si rosia mare se taie in bucati, se amesteca...

Gyros de pui

In Pui la 22 Feb 2017

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca. Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc...

Salata mexicana de primavara

In Salate la 21 Feb 2017

Se curata, se spala si se toaca ardeiul, ceapa, salata, rosiile, maslinele, apoi se amesteca cu boabele de fasole, cele de porumb si cu un praf de sare si se amesteca bine. Separat, se amesteca intr-un bol, uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul, coaja de lime, ghimbirul, usturoiul tocat,...

Churros cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2017

Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si se muta aluatul intr-un vas pe care il vom pune in alt vas cu apa rece, pentru 5 minute. Dupa 5...

Tarta cu dulceata si piersici din compot

In Dulciuri la 20 Feb 2017

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute. Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa...

Chiftelute cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2017

Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca. Intr-un vas, se amesteca amidonul si pesmetul. Se iau gramajoare din compozitie, se tavalesc in...

Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca

In Prajituri la 18 Feb 2017

Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute. Merele, se spala, se razuie( eu...

Trufe de ciocolata cu portocala

In Dulciuri la 18 Feb 2017

Frisca si vanilia se pun intr-un vas,  pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja razuita de portocala. Peste amestecul de ciocolata, se pune cacaua si apoi, zaharul pudra. Se...

Salata de ciocolata cu capsuni si rodie

In Salate la 17 Feb 2017

Salata si kale se spala, se zvanta, se toaca si se pun intr-un bol, se adauga avocado cubulete, capsunile si rosiile taiate, bobitele de rodie, se sareaza dupa gust, se pune uleiul de masline, zeama de lamaie si se stropeste totul cu otetul de Modena. Pentru un gust mai indraznet, se serveste...

Salata americana

In Salate la 17 Feb 2017

Se prepara carnea bine condimentata, pe gratarul uns cu ulei de masline. Salata se spala se scurge si se zvanta, apoi se taie bucati si se asaza intr-un vas larg, se pun rosiile taiate, apio taiat cubulete, ceapa verde daca doriti, avocado cubulete, mararul tocat, sfecla razuita pe razatoarea...

Minciunele

In Dulciuri la 16 Feb 2017

Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se rasuceste. Se fac mai intai toate formele pe o planseta, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot...

Placinte cu branza, smantana si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2017

Umplutura: se amesteca branza cu smantana, cu ou, cu verdeata. Eu am folosit doar o bucata din aluat pe care am intins-o o data si cu o forma rotunda am decupat  6 bucati, apoi inca o data am intins foaia si am mai obtinut sase bucati.  Pe fiecare bucata pe care am asezat-o in...

Aluatul magic

In Piine la 16 Feb 2017

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie. Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se...

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

In Prajituri la 15 Feb 2017

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de copt. Se amesteca, se pune compozitia intr-o forma de copt  20 x 20 cm, unsa cu unt. Crema...

Rulada de carne tocata cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2017

Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper, cimbru si se pune carnea pe o hartie pergament de copt.  Carnea se intinde, se niveleaza, se...

Chiftele cu porumb si branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2017

1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si parmezanul si se amesteca bine. 3. In uleiul incins, se pun cu lingura gramajoare din aluat si se...

Somon cu sos aioli in pergament

In Somon la 15 Feb 2017

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul. Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul...

Prajitura crumble cu dovleac

In Prajituri la 14 Feb 2017

Pentru inceput, am cantarit ingredientele. Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele. Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de...

Musaca de cartofi si pui

In Pui la 13 Feb 2017

Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava. Carnea se toaca impreuna cu...

Tort choux a la creme

In Torturi la 12 Feb 2017

Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la...

Tarta aperitiv cu masline

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2017

Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina. Aluatul se...

Afisate 91 - 120 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]