Gyros de pui

de RuxyRux in Pui, 22 Feb 2017 | 5104 vizualizari

 

Un preparat grozav de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 catei de usturoi mari
  • un varf de legatura de menta
  • 1 lingurita oregano
  • 7 frunze de busuioc proaspat( sau o lingurita busuioc uscat)
  • 1 lingura usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • piper
  • sare de mare dupa gust
  • ulei de masline pentru uns tigaia (sau grillul)
  • pentru prezentare, felii de lamaie si frunze de busuioc (sau menta)
  • betisoare de frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros de pui:

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.

Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.

Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc in jur de 8 minute, pe toate partile, la foc mic spre mediu.

Cand sunt gata, se asambleaza betisoarele, se alterneaza bucatile de gyros cu felii de lamaie si busuioc proaspat (sau menta). Va recomand sa le serviti la masa cu mustar si hrean in otet.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu pui in sos rosu