Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem...
Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa).
Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine.
La...
Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2...
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de...
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii.
Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30...
Pregatim mai intai blatul . Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca...
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.
Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la...
Preparam primul blat. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)
Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .
Inglobam faina, nuca de cocos si...
De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.
Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.
Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si...
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.
Separam galbenusurile de albusuri.
Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom.
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam...
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei...
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.
Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.
Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua...
Blatul
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc.
Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze.
O tava (35x25 cm) o tapatam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, apoi punem blatul din nuca de cocos....
Prima data pregatim blatul pentru spirala .
Facem blatul de pandispan din 6 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 7 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina...
Facem aluatul:
Inmuiem drojdia in lapte caldut si putin zahar.
Topim margarina pe foc mic.
Intr-un bol mare amestecam faina cu zaharul, adaugam drojdia dospita.Apoi adaugam pe rand laptele ramas, sarea, ouale batute bine , coaja de lamaie ,amestecam si adaugam si margarina topita , dar...
Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta.
Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa.
Se adauga untul cand crema e rece si se bate bine pina devine spumoasa.
La sfirsit se adauga nuca,...
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de...
Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).
Faina o...
Blatul nu l-am facut asa cum il face Simona ci l-am facut asa cum il fac eu de multi ani si nu-mi da gres niciodata.(asta nu inseamna ca al ei nu ar iesi bine....)
Separam galbenusurile de albusuri.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa.
Galbenusurile le mixam bine cu...
Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia de biscuiti o asezam pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt si presam cu mana sa se aseze bine compozitia.
Batem bine...
Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar....
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza.
Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim...
Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou.
Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura.
O...
Cartofii in coaja,ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam pina cand sunt bine patrunsi.
Zaharul il amestecam cu scortisoara, intr-o cana, cu el vom umple prunele.
Prunele spalate si bine scurse se desfac in doua , le scoatem simburii si incercam sa nu le rupem in doua, pe o latura sa...
Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac acest Tort cu menta , un tort plin de savoare, racoros , numai bun pentru caldura de afara.
Am primit ingredientele necesare prepararii retetei,de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru.
Am separat albusurile de...
Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.
Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam bine pina se omogenizeaza...
Prima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uz2Vnp5ZW4c
Apoi mixam pina se albesc , galbenusurile cu zaharul si zaharul...
Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si...
Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.
Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se...
Separam albusurile de galbenusuri.10 linguri cu zahar le mixam bine cu galbenusurile , apoi adaugam o cana cu lapte si mixam pina se topeste zaharul. Adaugam apoi faina si mixam sa se omogenizeze compozitia.
Restul laptelui il punem la fiert si in mpmentul cand incepe sa clocoteasca reducem...
Prajitura berlineza
Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele. Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem...
Prajitura Punch
Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa). Galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, bine. La...
Tort alb-negru cu crema de martipan, capsuni si frisca
Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2...
Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii, omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam oul si 1-2 linguri de apa foarte rece( cat cere aluatul) si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de...
Tarta cu fructe de padure
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii. Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri. Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30...
Prajitura cu nuca si cafea
Pregatim mai intai blatul . Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca...
Gogosi de post
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la...
Tort special de 8 Martie
Preparam primul blat. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator) Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile . Inglobam faina, nuca de cocos si...
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare
De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose. Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor. Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si...
Prajitura cu mac, nuca si gem
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam galbenusurile de albusuri. Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom. Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam...
Prajitura in trei culori
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca. Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou. Faina o amestecam cu praful de copt. Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei...
Tort cu ananas si crema de vanilie
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta. Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata. Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua...
Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie
Blatul Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc. Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze. O tava (35x25 cm) o tapatam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, apoi punem blatul din nuca de cocos....
Tort spirala cu caramel si crema de vanilie
Prima data pregatim blatul pentru spirala . Facem blatul de pandispan din 6 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 7 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina...
Cozonac cu nuca, mac si caramel
Facem aluatul: Inmuiem drojdia in lapte caldut si putin zahar. Topim margarina pe foc mic. Intr-un bol mare amestecam faina cu zaharul, adaugam drojdia dospita.Apoi adaugam pe rand laptele ramas, sarea, ouale batute bine , coaja de lamaie ,amestecam si adaugam si margarina topita , dar...
Crema de nuca pentru torturi
Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa. Se adauga untul cand crema e rece si se bate bine pina devine spumoasa. La sfirsit se adauga nuca,...
Prajitura cu piure de castane
Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine. La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de...
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata
Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit). Faina o...
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Blatul nu l-am facut asa cum il face Simona ci l-am facut asa cum il fac eu de multi ani si nu-mi da gres niciodata.(asta nu inseamna ca al ei nu ar iesi bine....) Separam galbenusurile de albusuri. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa. Galbenusurile le mixam bine cu...
Tarta cu lamaie si lapte condensat
Sfaramam biscuitii,( eu i-am cumparat gata sfaramati) ii amestecam cu cacaoa si apoi cu untul la temperatura camerei pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia de biscuiti o asezam pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt si presam cu mana sa se aseze bine compozitia. Batem bine...
Trigoane cu gutui si smochine
Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete. Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar....
Cocoradă cu prune
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza. Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim...
Chec(guguluf) din albusuri, cu de toate
Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura. O...
Gomboti(galuste) cu prune
Cartofii in coaja,ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam pina cand sunt bine patrunsi. Zaharul il amestecam cu scortisoara, intr-o cana, cu el vom umple prunele. Prunele spalate si bine scurse se desfac in doua , le scoatem simburii si incercam sa nu le rupem in doua, pe o latura sa...
Tort cu menta
Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac acest Tort cu menta , un tort plin de savoare, racoros , numai bun pentru caldura de afara. Am primit ingredientele necesare prepararii retetei,de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru. Am separat albusurile de...
Prajitura ungureasca cu mere
Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine. Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat. Framantam bine pina se omogenizeaza...
Clatite americane cu piure de castane, frisca si serbet de trandafiri
Prima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uz2Vnp5ZW4c Apoi mixam pina se albesc , galbenusurile cu zaharul si zaharul...
Crumble cu mere si mure
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si...
Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)
Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se...
Prajitura cu lapte, fara cuptor
Separam albusurile de galbenusuri.10 linguri cu zahar le mixam bine cu galbenusurile , apoi adaugam o cana cu lapte si mixam pina se topeste zaharul. Adaugam apoi faina si mixam sa se omogenizeze compozitia. Restul laptelui il punem la fiert si in mpmentul cand incepe sa clocoteasca reducem...