Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale....
Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga,...
Se curata toate legumele:cartofii, ceapa, morcov,pastarnac se spala si se taie, cartofii cuburi iar celelalte marunt.Se pune uleiul la incins intr-o oala si se pune ceapa la calit, apoi morcovul si pastarnacul.Cand acestea sunt putin calite se adauga cartofii si apa (depinde cat o dorm de deasa...
Se curata si se spala ceapa si morcovul, se taie fin si se pun la calit in 2 linguri de ulei.Orezul se spala si se adauga peste legumele calite, peste toate se aduga 400 ml apa si se lasa la fiert pana ce orezul absoarbe toata apa.Cand este fiert se asezoneaza cu sare si piper dupa gust....
Ouale se fierb, sa fie tari, se lasa la racit si se curata cu grija sa nu luam mult din albus(daca sunt oua greu de curatat), se taie jumatati si tot cu grija se scot galbenusurile. Galbenusurile, ceapa taiata marunt, pateul ,apa , sare si piper dupa gust si untul se maruntesc si se...
Se curata kiwi si portocala, kiwi se taie in sferturi iar portocala se desface in clini. Marul se curata de cotor si taie clinisori. Se baga pe betisorul de frigarui alterniv bucati de fructe. Eu am pus peste ele si putina glazura de ciocolata.
Cartofii se curata, se spala si se taie pentru prajit, se lasa la scurs si se prajesc.Carnatul se taie in 4 bucati iar carnea in 2. Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se pune la cuptor pentru 30 minute, timp in care se mai intorc de pe o parte pe alta.
POFTA BUNA!
Pentru inceput se spala copanelele si se lasa la scurs. Separat se curata usturoiul, se zdrobeste cu ajutorul cutitului si se taie marunt, peste el se adauga:1/2 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita menta, 1 lingurita cimbru, 1...
Ouale le fierbem, taiem castravetele, branza, parizelul, sunca, painea,curatam spalam si taiem ceapa.Asezam toate pe farfurii, paine in cos, laptele il punem in cani, mustarul intr-o farfuriuta si cam atat....
Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.
Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in...
ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si putin zahar am pus la dospit 20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a...
BLAT : Ouăle se separă, albușurile de gălbenușuri.Albușurile cu un praf de sare se bat/mixează spumă,apoi adaugăm zaharul treptat și mixăm până ce acesta se dizolva complet.La această spumă adăugăm gălbenușurile unul câte unul, mixând continuu.Apoi...
Napolitane cu nuci caramelizate
Se pun la topit 5 linguri de zahar, cand este topit se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. Separat se bat cele 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si se adauga peste zaharul topit cu margarina, se adauga si nuca taiata si se lasa la fiert pana ce ajunge la consistenta unei ciulamale....
Supa de pui cu galuste
Se ia carnea de pui, fie ea orice parte, pulpa, sau piept de pui...deci orice..carne pe care o putem folosi apoi la ciulama, la o salata sau langa orice alta garnitura. Deci, sa revenim...la preparare: Se pune la fiert carnea cu un praf de sare, impreuna cu ceapa curatata si spalata dar intreaga,...
Ciorba de cartofi
Se curata toate legumele:cartofii, ceapa, morcov,pastarnac se spala si se taie, cartofii cuburi iar celelalte marunt.Se pune uleiul la incins intr-o oala si se pune ceapa la calit, apoi morcovul si pastarnacul.Cand acestea sunt putin calite se adauga cartofii si apa (depinde cat o dorm de deasa...
Pilaf cu seminte de in si gogonele murate
Se curata si se spala ceapa si morcovul, se taie fin si se pun la calit in 2 linguri de ulei.Orezul se spala si se adauga peste legumele calite, peste toate se aduga 400 ml apa si se lasa la fiert pana ce orezul absoarbe toata apa.Cand este fiert se asezoneaza cu sare si piper dupa gust....
Oua umplute
Ouale se fierb, sa fie tari, se lasa la racit si se curata cu grija sa nu luam mult din albus(daca sunt oua greu de curatat), se taie jumatati si tot cu grija se scot galbenusurile. Galbenusurile, ceapa taiata marunt, pateul ,apa , sare si piper dupa gust si untul se maruntesc si se...
Frigarui de fructe
Se curata kiwi si portocala, kiwi se taie in sferturi iar portocala se desface in clini. Marul se curata de cotor si taie clinisori. Se baga pe betisorul de frigarui alterniv bucati de fructe. Eu am pus peste ele si putina glazura de ciocolata.
Friptura de porc cu cartofi prajiti
Cartofii se curata, se spala si se taie pentru prajit, se lasa la scurs si se prajesc.Carnatul se taie in 4 bucati iar carnea in 2. Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se pune la cuptor pentru 30 minute, timp in care se mai intorc de pe o parte pe alta. POFTA BUNA!
Copanele aromate cu cartofi la cuptor
Pentru inceput se spala copanelele si se lasa la scurs. Separat se curata usturoiul, se zdrobeste cu ajutorul cutitului si se taie marunt, peste el se adauga:1/2 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita busuioc, 1 lingurita menta, 1 lingurita cimbru, 1...
Mic dejun
Ouale le fierbem, taiem castravetele, branza, parizelul, sunca, painea,curatam spalam si taiem ceapa.Asezam toate pe farfurii, paine in cos, laptele il punem in cani, mustarul intr-o farfuriuta si cam atat....
Ciorba de os afumat de porc
Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc. Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in...
Cozonac Coronita
ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si putin zahar am pus la dospit 20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a...
Tort de ciocolata a la mami
BLAT : Ouăle se separă, albușurile de gălbenușuri.Albușurile cu un praf de sare se bat/mixează spumă,apoi adaugăm zaharul treptat și mixăm până ce acesta se dizolva complet.La această spumă adăugăm gălbenușurile unul câte unul, mixând continuu.Apoi...