publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftele marinate
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata scursa de apa. Adaugam morcovul si cartoful dat prin razatoare si scurse bine. Dupa adaugam usturoiul pisat,patrunjelul,ouale si restul de condimente si amestecam bine. Cu mana uda formam chiftele care le prajim in baie de ulei pe ambele partie iar...
Mazare cu aripioare de pui in sos
Spalam aripioarele si le punem la fiert.Dupa ce au fiert un pic aripioarele adaugam mazarea scursa de apa si le lasam sa fiarba un colocot impreuna.Intr-o tigaie preparam sosul calind ceapa,curatata si taiata,cu uleiul.Treptat adaugam faina,2 cani cu apa,lingura de zarzavat si amestecam continuu...
Piept de pui cu nuca de cocos
Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper, dupa care il trecem prin nuca de cocos.Asezam bucata de carne in tava unsa cu ulei si dam la cuptor cca 30 min. Eu am servit cu piure de cartofi
Cartofi cu pastrama la cuptor
Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. Amestecam toate ingredientele dupa care le amestecam cu cartofi. Asezam cartofii in tava si adaugam peste ei untul taiat bucati mici,o cana de apa(daca este nevoie adaugam mai multa) si bucatile de pastrama deasupra cartofilor .Acoperim...
Cartofi copti la cuptor
Cartofi ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita in ei dupa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Ii curatam de coaja si ii taiem in doua daca sunt prea mari. Eu cu o forma de facut fursecuri am taiat formele. Am asezat o felie de bacon am...
Ficatei cu gusa
Ficateii ii spalam(si ii curatam daca e cazul),adaugam laptele peste ei si dam cratita la frigider 30 min. Ceapa si usturoiul le curatam si tocam marunt. In tigaie adaugam putin ulei si rasturnam ceapa o lasam sa se caleasca putin,dupa care adaugam usturoiul si gusa taiata felii. Lasam...
Dovlecei umpluti
DovleceIi ii curatam de coaja si ii scobim cu o lingura.Calim ceapa in putin ulei,adaugam si morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si carnea de porc taiata cuburi si lasam sa se prajeasca putin impreuna. Apoi adaugam si mijlocul de la dovleceii care i-am scobit,orezul cu o cana de...
Mancarica de mazare cu carne
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite,o prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin dupa care adaugam un pahar de apa(cat sa acopere carnea)lasam sa fiarba dupa care adaugam ceapa tocata,morcovul dat prin razatoare.Lasam sa fiarba2-3 clocote dupa care adaugam mazarea si...
Mancarica de legume
Curatam cepele,le taiem si le punem la calit cu uleiul si cu lingura de bulion.Curatam dovleceii de coaja,ardei si rosile le splam,ii taiem cubulete si le adaugam in oala peste prajeala de ceapa. adaugam apa in oala cat sa cuprinda legumele. Lasam sa fiarba iar cand vedem ca scade apa si...
Chiftelute la cuptor
Se amesteca carnea cu usturoiul pisat, morcovul dat prin razatoare, ouale, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, patrunjelul. Se amesteca bine impreuna, se ia o lingura din amestec se turteste putin si se adauga putina branza si formam chiftelutele. Se aseaza in tava tapetata cu...
Friptura de porc cu sos de usturoi
Se spala bine carnea si se cresteaza. Amestecam condimentele si se condimenteaza carnea, se aseaza in tava. Se taie portocalele in jumatate. Stoarcem zeama de la portocale peste carne, se adauga ulei si 1 cana de apa. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Am pisat 1 capatana de usturoi, am...
ficatei
Se spala ficateii pana iese apa curata.Ii punem la fiert pana cand se ridica o spuma deasupra,dupa schimbam apa si fierbem din nou ficateii cu o foaie de dafin.Calim ceapa in putin ulei si adaugam usturoiul pisat,bulionul,sucul de rosii,si lasam sa se prajeasca impreuna pana se formeaza un...
Pui pe sticla
Se pune intr-o sticla apa, felia de lamaie, cimbru,1 foaie de dafin, 2 catei usturoi taiati feliute. Amestecam intr-un bol cuburile de branza, boia de ardei iute, condimentele, oregano, untul, rozmarin, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, putina sare. Ungem puiul cu amestecul obtinut(eu...
Snitele de porc cu piure
Carnea de porc o taiem felii subtiri si o batem cu ciocanelul de snitele. Amestecam sarea, piperul, rozmarinul, cateii de usturoi pisati, zeama de lamaie intr-un castronel si condimentam snitele pe ambele parti. Le asezam in tava si adaugam uleiul, apa si 1 catel de usturoi pisat. Dam la...
Carne prajita in ceaun
Spalam carnea si o taiem bucatele.Dupa, le punem la calit cu uleiul,sarea si condimentele,punem ulei mai mult ca sa fiarba carnea in el.Lasam sa se caleasca putin si adaugam busuiocul,rozmarinul si usturoiul curatat si pisat,mai lasam un minut si stingem focul ca sa nu se arda.Merge de...
Snitele de pui
Se taie pieptul de pui felii, se bat, dupa care se condimenteaza si se acopera cu o folie. Se dau 30 minute la frigider. Ouale se bat bine dupa care se adauga faina si se amesteca bine. Se trec snitele prin ou dupa care se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un prosop de bucatarie si pofta buna
Pilaf cu carne de pui
Punem apa la fiert cu sare, spalam orezul si cand apa fierbe adaugam orezul, amestecand din cand in cand. Curatam ceapa si o dam prin razatoare, la fel si usturoiul. Punem la calit in putin ulei, curatam morcovul si il dam prin razatoare. Adaugam peste ceapa si 100 ml apa. Rosiile le taiem marunt...
Varza scazuta cu carne afumata
Se caleste ceapa cu uleiul dupa care adaugam morcovii spalati si dati prin razatoare. Punem si putina apa. Se pune pasta de tomate, iar dupa ce se calesc adaugam varza taiata marunt pe care o freci cu sare si carnea taiata. Adaugam apa cat sa cuprinda varza si o lasam la fiert...
Chiftele cu sos
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust. Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o...
Friptura de carne de porc cu cartofi
Preparare friptura de carne de porc cu cartofi Luam carnea o curatam, o spalam, o punem in oala si o lasam sa fiarba un clocot.Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati mari. Luam carnea si o taiem bucati mari, dar mai subtiri si le punem in tava. Adaugam si...
Mancarica de cartofi cu gusa
Se curata cartofii,se spala si se taie.Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei. Se adauga ardeiul curatat si tocat,bulionul,o cana de apa,carnea si amestecam. Cand incepe sa fiarba lasam 3 min dupa care adugam cartofi si apa cat sa cuprinde cartofii. Cand da in clocot...
Ciorba de varza cu spata de porc
Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se aduga peste varza.In uleiul in care am prajit carnea adugam pasta de tomate si amestecam,turnam peste...
Sarmale in frunze de vita-de-vie
Curatam ceapa si o calim putin,adaugam morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si lasam sa se caleasca.Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine.Amestecam orezul,carnea,ceapa,ouale,faina,cimbrul,mararul,patrunjelul tocat.Potrivim de sare si de piper.Frunzele de vita-de-vie le spalam,dupa...
Pulpe de pui cu smantana
Spalam pulpele si le taiem in doua,le punem la fiert in apa cu sare,cat sa acopere pulpele.Curatam ceapa,morcovul si le adaugam in apa in care fierb pulpele.Se amesteca smantana cu ouale,cand au fiert pulpele se scot si se scoate si morcovul si ceapa.Se adauga smantana si se lasa sa fiarba...
Pulpe pui cu ceapa verde
Luam pulpele le curatam, le spalam si le punem intr-o oala cu apa la fiert cu un pic de sare. La mine pulpele au fost din comert, deci le-am taiat in doua, ca erau prea mari. Intr-o tigaie prajim ceapa taiata, dar fara foi si adaugam carnea fiarta. Dupa aceea punem condimentele si piperul dupa...