Dovlecelul este una dintre cele mai indragite legume de vara. Versatil, usor si foarte gustos, ne incanta de fiecare data in combinatii culinare care mai de care mai savuroase.
Atunci cand alegi un dovlecel, asigura-te ca este fraged, cu coaja usor mai verzuie, fina si intacta, de dimensiune potrivita.
Spala-l bine inainte de preparare, insa pastreaza si coaja lui, fiindca cele mai multe vitamine si minerale sunt in coaja, asa ca data viitoare, nu il mai decoji.
Iata cateva dintre cele mai gustoase combinatii si retete de mancaruri cu dovlecel, dar retine ca se poate folosi la fel de bine si in deserturi.
1. Pui cu dovlecel en papillote
3. Dovlecei la borcan pentru iarna
4. Budinca de dovlecei cu branza
7. Tarta cu dovlecei si cascaval
9. Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole
10. Mancare scazuta cu dovlecei
11. Chiftele din dovlecei cu sos de smantana
12. Rondele de dovlecel umplute cu carne
13. Tocana de dovlecei pentru iarna
15. Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
16. Salata de dovlecei cu maioneza
18. Dovlecei umpluti cu sos de rosii
19. Omleta cu dovlecei la cuptor
20. Dovlecei umpluti cu branzeturi