Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2016 | 30426 vizualizari

 

"Vinovata" pentru aceasta reteta este Ela68, careia-i multumesc pentru asa bunatate :-*
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari
  • 5-6 oua
  • 50 g unt topit
  • 150 g cascaval ras
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • sare,
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, laptele, faina, praful de copt  si cascavalul ras.

Potrivim gustul de sare si piper. 

Intr-un vas tapetat cu hartie de copt asezam straturi de aluat alternand cu felii de dovlecei, avand grija ca ultimul strat sa fie de aluat. Decoram cu cascaval ras si coacem la foc potrivit pentru 30­-40 min, pana ce tarta prinde o crusta aurie.  

Pentru a verifica daca e suficient de coapta, putem face testul scobitorii. 

Cand e coapta oprim focul, lasam sa se raceasca ( cine poate! :)) ) , portionam si servim.

TIPS-URI

1

In functie de cantitatea de lichid scurs din dovlecei si de marimea oualor puteti mari /micsora cantitatea de faina utilizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete cu ton si ricotta