Masa de Craciun: o calatorie culinara in jurul lumii (partea a III-a)

Postat de Adinuta in Craciun pe 29 Oct 2011, 18:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:

Danemarca

In Danemarca, masa traditionala se serveste pe 24 decembrie si consta in friptura de porc, rata si gasca. Carnea se serveste cu cartofi caramelizati sau copti, varza rosie si mult sos.

2010/12/15//163589-danemark.jpg

Urmeaza apoi un desert numit Risalamande, o budinca de orez servita cu cu sos de cirese sau de capsuni, de multe ori cu cate o migdala intreaga ascunsa inauntru. Cel care gaseste migdala norocoasa va primi un cadou in plus. Bauturile specifice Craciunului sunt Glogg si berea special facuta pentru sarbatori. In general au un continut mai ridicat de alcool.

 Finlanda

 Joulupöytä (adica masa de Craciun) este numele mancarurilor traditionale care sunt servite cu aceasta ocazie. Cel mai popular preparat este o bucata mare de sunca, servita cu mustar sau paine alaturi de alte mancaruri.

 

2010/12/15//163590-finland.jpg

 Pestele este de asemenea intalnit la mesele finlandezilor, la fel ca si caserole cu cartofi, napi si morcovi. Bautura traditionala de Craciun este vinul fiert cu sau fara alcool, insa condimentat cu scortisoara si cuisoare - glogi.

 Franta

 In Franta si alte tari vorbitoare de limba franceza, Reveillon este o masa mai mare ce se tine in seara de Ajun si revelion. Numele provine de la cuvantul "reveil", adica trezire, pentru ca participarea inseamna sa fii treaz pana dupa miezul noptii.

2010/12/15//163591-france.jpg

 Mancarurile servite in general includ foie gras, scoici, somon afumat, homar, friptura de rata sau curcan umplut. La desert se serveste "La Buche de Noel", o prajitura cremoasa cu diverse arome (ciocolata, alune). Bautura servita este sampania.

Citeste si partea I si II!

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

11.12.2014, 18:13

18.12.2014, 15:39

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]