ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI315
Retete

Snitel de pui

In Pui la 22 Feb 2011

Batem bine feliile de carne. Ouale,laptele,sarea si piperul(dupa gust),le mixam bine,incorporam faina,treptat amestecand bine,apoi subtiem aluatul cu putina apa minerala. Trecem carnea prin compozitia de mai sus si punem la prajit in putin ulei,avand grija sa intoarcem carnea de doua ori pe...

Papricas de pui cu paste

In Pui la 19 Feb 2011

Prazul il taiem rondele.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Ardeiul il taiem cubulete.Pieptul de pui dezosat il taiem bucati mai mici. Intr-o oala punem putin ulei, legumele tocate si carnea si lasam pe foc 10minute,amestecand continuu.Adaugam apa,cat sa acopere compozitia din oala si...

Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure

In Torturi la 15 Feb 2011

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil. Fructele de padure le lasam la dezghetat...

Tort aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2011

Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la frigider 30minute,apoi cu mainile umede facem bilutele pe care le tavalim apoi prin cocos.

Mini-pizza in foietaj

In Pizza la 12 Feb 2011

Cu o forma patrata sau rotunda,taiem aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei.Punem aluatul taiat intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Ungem fiecare bucatica cu ketchup si deasupra punem rondele de cremvursti,sunca presata taiata cubulete,ardei fasii,rondele de masline fara samburi...

Tort pentru prietenii mei bucatarasi

In Torturi la 11 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la...

Reteta copilariei mele, papricas de pui cu galuste

In Pui la 9 Feb 2011

Preparare Reteta copilariei mele, papricas de pui cu galuste Curatam ceapa si o tocam la robotul de bucatarie. Pieptul de pui il taiem cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa si pieptul de pui,boiaua,sare si piper,lasam pe foc 10minute,amestecand continuu.Adaugam apoi...

Salata de cartofi satioasa

In Salate la 7 Feb 2011

Fierbem ouale in apa cu sare 15minute.Le lasam sa se raceasca,le curatam de coaja si le taiem felii. Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare,la foc mediu,25minute din momentul in care incepe apa sa fiarba(cartofii sa fie cat mai mici).Ii punem in apa rece sa se raceasca,apoi...

Ciorba gustoasa de cartofi, reteta de post

In Ciorbe la 2 Feb 2011

Iata cum se prepara Ciorba gustoasa de cartofi, reteta de post Tocam marunt ceapa.Curatam si taiem cubulete ardeiul.Punem intr-o oala(eu am folosit tuciul),cu putin ulei si lasam pe foc 5 minute,amestecand din cand in cand. Completam cu apa si cand incepe sa fiarba apa,punem cartofii...

Mancare de mazare cu piept de pui

In Pui la 1 Feb 2011

Curatam ceapa si o taiem marunt.Punem la calit cateva minute,in putin ulei. Taiem cubulete carnea si o punem peste ceapa si lasam 10minute,amestecand din cand in cand,apoi turnam apa.Cand incepe sa fiarba apa punem sare,piper,vegeta si mai lasam 20minute,apoi turnam mazarea si...

Somon cu cartofi la cuptor

In Somon la 1 Feb 2011

Scoatem pestele din congelator cu cateva ore inainte. Facem o saramura din ulei si condimentele pt peste si ungem somonul cu ea.Taiem lamaia felii si punem deasupra feliilor de somon.Lasam la rece 30minute. Curatam cartofii si morcovii si ii taiem rondele.Punem la fiert in apa cu...

Cartofi cu piept de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din momentul in care incepe sa fiarba.Scoatem intr-o sita si lasam la scurs.Carnea o taiem fasii si o fierbem...

Ciorba de varza cu afumatura

In Ciorbe la 26 Ian 2011

Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol si presaram sare deasupra si lasam pana pregatim restul ingredientelor. Taiem prazul rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Curatam morcovul si il taiem marunt. Intr-o oala punem legumele in putin ulei,saram si piperam si lasam pe foc...

Ciorba de legume si aripi de pui

In Ciorbe la 23 Ian 2011

Curatam ceapa alba si o taiem marunt.Taiem si ceapa verde rondele.Curatam ardeiul gras si il tocam marunt,La fel si morcovii.Curatam gulia si o lasam bucata intreaga,la sfarsitul prepararii o scoatem din ciorba si o aruncam. Intr-o oala punem putin ulei si apa in care adaugam legumele...

Ciorba de fasole cu carnati

In Ciorbe la 21 Ian 2011

Punem fasolea la inmuiat in apa cu cateva ore inainte de preparare. Intr-o oala punem fasolea la fiert si aruncam apa de trei ori,dupa ce a dat in clocot si lasam sa fiarba in a patra apa. Taiem marunt prazul,morcovii si ardeiul si ii punem in putin ulei si apa,pe foc mic,4minute. Taiem...

Sufleu de legume cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Se curata cartofii si se taie felii.Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10minute,din momentul in care incep sa fiarba cartofii. Se despart buchetele conopida. Scoatem broccolli din congelator. Scoatem cartofii din apa si ii punem la scurs intr-o sita.Punem in apa ramasa broccolli si...

Paste cu branza la cuptor

In Paste la 12 Ian 2011

Fierbi pastele al dente in apa cu sare,dupa instructiunile de pe ambalaj.Le strecori. Separat razi branza si cascavalul in doua boluri.Separi galbenusurile de albusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugi galbenusurile,nucsoara si piper macinat dupa gust,branza,smantana si...

Ciorba de perisoare rapida

In Ciorbe la 9 Ian 2011

Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati cubulete, sare, piper si cubul de vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, se pune capacul si se lasa sa...

Chec aperitiv(2)

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete sunca presata. Scoatem samburii de la masline. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,adaugam pe rand...

Oua umplute cu ciuperci (delicioase!)

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

Fierbem ouale in apa 15 minute,din momentul cand incep  apa sa fiarba.Aruncam apa si le lasam sa se raceasca bine(sau le punem in apa foarte rece sa se raceasca mai repede).Le curatam de coaja si le taiem in doua,le scoatem galbenusurile. Din galbenusul crud si doua galbenusuri fierte...

Friptura de pui, rapida

In Pui la 3 Ian 2011

Se spala pulpele si se sterg cu un servetel de hartie.Se ung cu ulei si se presara pe ele condimente pentru pui.Se pun intr-o tava,se mai adauga putin ulei si apa si se da tava la cuptor 15minute,apoi se adauga vinul si se presara putin usturoi tocat deasupra pulpelor si se mai lasa la cuptor...

Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO

In Torturi la 2 Ian 2011

Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri. Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 26 Dec 2010

Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar. Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt....

Prajitura OLE

In Prajituri la 26 Dec 2010

Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul. Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute Ungem o tava...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2010

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,adaugam pe rand galbenusurile,faina,smantana si...

Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla

In Pui la 22 Dec 2010

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla Curatam ceapa,ardeiul la fel,ii scoatem si semintele si punem totul in robot si maruntim. Curatam morcovii si ii taiem rondele.Punem putin ulei in ceaun si adaugam legumele, punem si putina apa si lasam pe...

Conopida in sos de rosii

In Mancaruri de post la 20 Dec 2010

Se taie marunt ardeiul,ceapa si prazul si se calesc in putin ulei de masline. Se strivesc maslinele cu mana pt a elibera aromele si se pun in tigaie.Adaugam si rosia decojita si taiata cubulete.Se mai adauga un pahar de apa,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se adauga aproape tot patrunjelul...

Tort 13

In Torturi la 20 Dec 2010

CREMA1: Freci spuma untul lasat la temperatura camerei in prealabil,cu zaharul pudra si incorporezi in el ciocolata topita in prealabil,turnand cate putin din ea(racita).La sfarsit punem esenta de vanilie. CREMA2: Punem intr-un bol frisca,laptele si crema de vanilie si batem pana se...

Tortul lui Razvan

In Torturi la 19 Dec 2010

Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Frecam galbenusurile cu 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi incorporam treptat 90gr zahar. In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina...

Afisate 241 - 270 din 424 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]