publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Toba de pui
Carnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin. Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem cratita cu carne. Punem pe foc, aducem apa din vasul mare la punctul de fierbere, apoi dam focul mic...
Salam de pui (2)
Carnea se taie cuburi si se pune la fiert pe foc mic impreuna cu condimentele, in apa cat sa acopere carnea. Cand carnea este fiarta si apa a scazut sub nivelul carnii se scot foile de dafin si se arunca, apoi se adauga usturoiul pisat si se da deoparte. Cand s-a racorit se adauga gelatina...
Salam de pui
Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata. Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente, usturoiul pisat, cateva linguri cu ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine, sa fie toate...
Pastrama
Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute. Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6 cm, iar in lungime asa cum ies din taietura. Se freaca carnea cu o parte din amestecul de...
Toba de Moldova
Se folosesc aceleasi ingrediente ca si in reteta de toba traditionala , fara ficat si plamani, dar cu mai multa carne de la gat si muschi. Se parlesc urechile, se rad foarte bine si se parlesc. Se fierbe limba si se curata de pielita groasa.Apoi se fierbe muchiul, rinichii, urechile si...
Toba
Se fierb pana devin moi urechile de porc si soric, impreuna cu o bucata de ceafa, limba, rinichii si plamanii. Ficatul va fi scos mai devreme ca sa nu devina prea tare si limba ca sa nu se desfaca la fiert. In timpul fierberii se indeparteaza spuma, se sareaza si se adauga dupa gust cateva...
Caltabosi moldovenesti
Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se spala bine, se curata cu malai, se curata de grasime, se spala cu apa rece pe ambele parti ca sa iasa...
Sangerete
Plamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg. Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se toarna peste intreaga masa sangele, cat sa formeze o pasta tare. Se amesteca si se adauga dupa gust sare,...
Salam de casa, reteta traditionala delicioasa
Cum se prepara Salam de casa, reteta traditionala delicioasa: Salamul poate fi preparat si in casa in sezonul rece. Pentru acesta este nevoie de 2 feluri de carne, de porc si vita, si de slanina. La 1 kg de carne de porc se adauga 20-25 g sare si 1 g de silitra. Carnea de porc se taie...
Carnati haiducesti
Carnea de porc se curata, se spala si se toaca bine cu satarul, apoi se amesteca cu slanina tocata, cu condimentele si se umplu intestinele de oaie. Se atarna la loc uscat cu curent de aer, sa se usuce. Dupa ce s-au uscat se afuma 5-7 zile. Se frig numai pe gratar sau in tepusa pe...
Trandafiri moldovenesti
Se da carnea prin masina de tocat. Se taie slanina cubulete si se amesteca cu carnea tocata, putina pa cu zeama de ustroi, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu matele cu ajutorul masinii de tocat la care in locul sitei s-a atasat palnia pentru umplut carnati. Se prajesc in ulei la...
Carnati taranesti
Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine....
Carnati macelaresti de Burdujeni
Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii: 1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de 1 cm grosime si se freaca cu 25 g sare (cantitate de sare socotita pt 1 kg de carne). Dupa aceea...
Carnati afumati si uscati
Se amesteca carnea tocata cu sarea si condimentele adaugandu-se cate putina apa (50-60 ml la 1 kg de tocatura). Cu aceasta tocatura se umplu matele subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se agata de un drug pentru a se zvanta, dupa care se afuma bine Pentru a se pastra bine si a tine timp...
Sunca si costita
Suncile si costitele impanate cu carne, impreuna cu soricul sau pulpele de porc dezosate se freaca cu urmatorul amestec: la fiecare kilogram de carne se iau 50 g de sare, 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii) si cateva boabe de piper pisate....
Slanina fiarta in bait cu boia de ardei
O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata. Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe. Marinata se prepara astfel: daca slanina este sarata, atunci marinata nu trebuie sa fie sarata. In apa folosita pentru marinare...
Slanina afumata
Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata , iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora. Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in gaura formata se introduce o sfiara curata. Toate bucatile se agata de un drug in curent de aer...
Slanina cruda sarata
Se ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi. Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una de alta, pentru ca intre ele sa nu fie spatii goale, pe unde ar...