Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga....
Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei...
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa.
Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga...
Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa.
Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune...
Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata.
Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si...
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior ,...
Se curata cartofii, se taie in bucati potrivit de mari (depinde cat sunt de mari cartofii) si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti se scurg de apa si se lasa deoparte.
Kaizerul se taie fasiute si se prajesc in putin ulei. Se amesteca usor cartofii impreuna cu kaizerul,...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura.
Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci...
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu...
Se taie pâinea in fasii lăsând in partea de jos cam de un deget netaiata, cu un cuțit foarte bine ascuțit, apoi se taie invers, obtinandu-se cubulete. Se taie cașcavalul in feliuțe subtiri. Salamul se taie felii apoi fiecare felie in jumătate. Ceapa se curăță și se taie...
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios...
Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta...
Aluatul:
Se face o maia din putina apă călduță, făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.
Umplutura:...
Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.
Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce...
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.
Ceapa alba se...
Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de cârnați, se...
Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute.
Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe...
Într-un vas se cerne făina, se adaugă sarea, gălbenușurile, untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de...
Se da casul de capra pe razatoarea mare. Se pune smantana, ouale, maslinele taiate rondele, se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza bine.
Foile se ung una cate una, formand doua seturi de cate 3 foi. Se intinde jumatate din compozitia obtinuta pe un set de foi, se ruleaza...
Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.
Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza...
Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura.
Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau...
Se pun la fiert ficateii dupa ce au fost lasati putin in apa rece. Pipotele si inimile se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul se fierbe separat. Dupa ce se lasa la racit se dau prin masina de tocat toate.
Ceapa se caleste putin in ulei pana devine sticloasa. Se adauga peste tocatura...
Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se aseaza feliile de sunca iar deasupra se rade casul de oaie. Se toarna...
Se taie varza fideluta si se caleste in putin ulei cu ceapa taiata marunt intr-o cratita. Cand s-a patruns bine se adauga pasta de rosii, piperul si cimbrul. Se amesteca, se mai lasa cateva minute dupa care se toarna totul intr-un vas de yena. Se da la cuptor la foc potrivit pana scade si se...
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata.
Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot...
Se folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei.
Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era sarata). Se ia cate o treime din umplutura si se aseaza pe foile de placinta pe latime. Se ruleaza foarte...
Se face o maia din drojdie cu apa si putin zahar. Se lasa sa creasca dupa care se toarna peste faina (cca 300g) amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se framnata un aluat moale si care nu se lipeste de degete. Daca aluatul cere, se mai pune faina. Se lasa la crescut pentru o jumatate de...
Se taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper.
Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf de sare.
Se iau bucatile de pui, se dau prin ou iar apoi prin amestecul de pesmet. Se aseaza...
Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se...
Se face un aluat din faina, drojdie, sare si apa, un aluat omogen si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pentru a-si dubla volumul.
Branza se amesteca cu smantana, oul si putina sare daca mai este cazul. Gogosarul se spala, se taie fasii apoi in cubulete. Se adauga amestecului de...
Dovlecei cu legume la cuptor
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga....
Rulada cu telemea si cascavea
Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei...
Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga...
Dovlecei umpluti, la cuptor
Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune...
Dovlecei cu vinete la cuptor
Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si...
Placinta cu telemea si ardei kapia
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior ,...
Cartofi noi cu kaizer la cuptor
Se curata cartofii, se taie in bucati potrivit de mari (depinde cat sunt de mari cartofii) si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti se scurg de apa si se lasa deoparte. Kaizerul se taie fasiute si se prajesc in putin ulei. Se amesteca usor cartofii impreuna cu kaizerul,...
Tarta cu ciuperci si sunca
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura. Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci...
Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu...
Pâine umplută
Se taie pâinea in fasii lăsând in partea de jos cam de un deget netaiata, cu un cuțit foarte bine ascuțit, apoi se taie invers, obtinandu-se cubulete. Se taie cașcavalul in feliuțe subtiri. Salamul se taie felii apoi fiecare felie in jumătate. Ceapa se curăță și se taie...
Flori aperitiv
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios...
Pernite cu sunca si porumb
Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta...
Pască cu brânză sărată
Aluatul: Se face o maia din putina apă călduță, făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul. Umplutura:...
Saratele cu telemea si cascaval
Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce...
Drob de pui in aluat de foietaj
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat. Ceapa alba se...
Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor
Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de cârnați, se...
Cornuri cu telemea
Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe...
Pogaci cu cașcaval
Într-un vas se cerne făina, se adaugă sarea, gălbenușurile, untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de...
Placinta cu cas de capra si masline
Se da casul de capra pe razatoarea mare. Se pune smantana, ouale, maslinele taiate rondele, se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza bine. Foile se ung una cate una, formand doua seturi de cate 3 foi. Se intinde jumatate din compozitia obtinuta pe un set de foi, se ruleaza...
Tarta cu dovleac
Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece. Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza...
Tarta cu pui si legume
Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura. Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau...
Drob de pui
Se pun la fiert ficateii dupa ce au fost lasati putin in apa rece. Pipotele si inimile se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul se fierbe separat. Dupa ce se lasa la racit se dau prin masina de tocat toate. Ceapa se caleste putin in ulei pana devine sticloasa. Se adauga peste tocatura...
Placinta aperitiv
Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se aseaza feliile de sunca iar deasupra se rade casul de oaie. Se toarna...
Varza cu carnati la cuptor
Se taie varza fideluta si se caleste in putin ulei cu ceapa taiata marunt intr-o cratita. Cand s-a patruns bine se adauga pasta de rosii, piperul si cimbrul. Se amesteca, se mai lasa cateva minute dupa care se toarna totul intr-un vas de yena. Se da la cuptor la foc potrivit pana scade si se...
Cartofi cu piept de pui gratinati
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata. Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot...
Placinta cu branza si smantana
Se folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei. Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era sarata). Se ia cate o treime din umplutura si se aseaza pe foile de placinta pe latime. Se ruleaza foarte...
Placinta cu carne de pui
Se face o maia din drojdie cu apa si putin zahar. Se lasa sa creasca dupa care se toarna peste faina (cca 300g) amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se framnata un aluat moale si care nu se lipeste de degete. Daca aluatul cere, se mai pune faina. Se lasa la crescut pentru o jumatate de...
Bastonase de pui la cuptor
Se taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf de sare. Se iau bucatile de pui, se dau prin ou iar apoi prin amestecul de pesmet. Se aseaza...
Tarta cu dovleac si gogosari
Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se...
Rulada cu branza sarata si gogosari
Se face un aluat din faina, drojdie, sare si apa, un aluat omogen si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pentru a-si dubla volumul. Branza se amesteca cu smantana, oul si putina sare daca mai este cazul. Gogosarul se spala, se taie fasii apoi in cubulete. Se adauga amestecului de...