Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2015 | 7000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 fire cârnați
  • sare, piper
  • 250 g brânză de burduf
  • 100 g smântână
  • 150 g iaurt gras
  • 3-4 lg lapte
  • 2 ouă
  • sare, piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor:

Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de cârnați,  se condimentează cu sare și piper și se lasa deoparte.

Branza se amesteca cu smântâna, iaurtul și ouăle. Se condimentează cu sare, piper și dacă este prea gros sosul se subțiază cu laptele. La final se pune pătrunjelul tocat și se amestecă. Sosul se toarnă peste cartofi și cârnați și se omogenizează ușor pentru a nu se zdrobi cartofii. Se toarnă amestecul intr-o tavă unsă cu unt și se dă la cuptor ul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra. Se servește cald!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

20.02.2015, 21:48

Super!

Teo 1

20.02.2015, 22:01

Cred ca e gustos,desi mai rar punem carnati in sos de branza!

pity19 1

21.02.2015, 00:55

Arata super! Oricum cat de curand incerc reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]