Pentru acesta reteta m-am inspirat de pe situl Marmiton fr. E o gasesc destul de usoara, pe cat este de eleganta. Reteta originala este cu creveti, dar cum nu-i aveam, i-am inlocuit cu o felie de lamaie si efectul este la fel.
Într-o tigaie se caleste o ceapa mica si un catel de usturoi. Se adauga frunza de dafin, cimbru si patrunjelul tocat. Se adauga putina apa si se continua fierberea timp de 15 min. Se fierbe, nu se prajeste. Se adauga si pestele continuad fierberea. Cand pestele este gata, atunci coateti pielea si oasele. Daca folositi fileu acesta e gata curatat.
Ardei se spala si se taie în jumatate . Se scoate semintele si pielitele de culoare alba, iar jumatatile se pun pe un o folie sau hârtie pergament la cuptor si se coace pentru aproximativ 20 min. Lasati ardei sa se raceasca apoi ardei se curta de pielea inegrita.
Daca avem ardei copti gata pregatiti la congelator, sau daca cumparam de la supermarket, este mai usor.
Se prepara o maioneza de usturoi,. In maioneza clasica se adauga 1-2 catei de usturoi zdrobiti frumos. Sau putem folosi maioneza cu gust de usturoi tot din supermarket.
Se amesteca 3 linguri de maioneza cu cele 200g de peste curat si faramitat. Avem nevoie de doua cercuri de metal. Cand ardeii copti sunt reci si fara coaja, din jumatatile de ardei se fac 4 cercuri, iar resturile se maruntesc în patrati mici care se adauga in compozitia de peste. Se pune cercul pe o farfurie, se aseaza prima jumatate de ardei ca pat, se umple apoi cu jumatate de crema de peste si deasupra se incheie cu o alta felie rotunda de ardei rosu. Se repeta si pentru a doua forma de cerc. Eu ca sa fiu sigura ca va ramane ferm turnuletul meu, am pus si cateva picatiri de gelatina. Dupa aceea se da la frigider pana devine ferm. Se scoate cu grija cercul , se serveste cu o felie de lamaie. Reteta de baza avea ca decor creveti.
Pofta buna!