A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert prajitura cu foi de napolitana

Postat de: sufletista in Dulciuri

Crema Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu. Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: dantes in Oaie

Se spala organele de miel si se pun la fiert. Cand au dat in clocot, schimbam apa si continuam fierberea. Dupa ce au fiert, le lasam la racit si le dam prin masina de tocat carne. Separat fierbem...Citeste continuarea

Desert tort cu unt de arahide

Postat de: sufletista in Torturi

Blat Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa,...Citeste continuarea

Desert pascuta cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si vanilie

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mai intai, topim ciocolata impreuna cu untul. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, pana acesta se topeste. Peste albusuri, adaugam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas...Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie,...Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi

Postat de: dantes in Dulciuri

Se pregatesc 3 amestecuri 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara 3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul. Peste...Citeste continuarea

Desert cozonac cu iaurt umplut cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pregatesc ingredientele inainte de inceperea lucrului cu o ora, aducandu-le la temperatura camerei. Intr-un pahar, se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand se dizolva. Se lasa 10-15...Citeste continuarea

Drob de pui

Postat de: cristinutanicolita in Pui

Spalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare.  Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma.  Dupa ce au fiert...Citeste continuarea

Drob de ficatei de pui

Postat de: oanapl in Ficat

Toci marunt verdeata. Fierbi ficatul cu o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina si putina sare, il lasi sa se raceasca si apoi il tai cubulete.  Ouale (4 buc) le...Citeste continuarea

Drob de champignons

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de...Citeste continuarea

Drob din carne de curcan cu...

Postat de: oanapl in Curcan

Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu putina sare. Cand e fiarta, o lasi sa se racoreasca putin si o tai cubulete. Speli ciupercile, le toci felii mici si le calesti intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Punem stafidele la hidratat, in apa calda cu rom. Dam drumul la cuptor.  Batem cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Incorporam urda, smantana si untul taiat. Omogenizeaza totul...Citeste continuarea

Desert prajitura Visul dulce

Postat de: Meea in Prajituri

          Pentru blat, vom împărți ingredientele în două, pentru că urmează să coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albușuri spumă tare. Adăugăm...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: CameliaComan in Torturi

Blat: Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta...Citeste continuarea

Desert negresa cu fistic si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat cuburi si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste. In alt vas, batem ouale cu zaharul, un praf de sare, pana ce isi...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta...Citeste continuarea

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...Citeste continuarea

Desert floricele umplute cu pasta...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se...Citeste continuarea

Drob Pascal

Postat de: ancutsa in Ficat

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa...Citeste continuarea

Desert cozonaci cu bezea, cacao si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Intr-un castronel, se farama drojdia si se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Pasta obtinuta se lasa la crescut aprox 15...Citeste continuarea

Desert fursecuri (la presa)...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa,...Citeste continuarea

Desert pasca poloneza

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si cafea

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si smantana

Postat de: Criss in Dulciuri

In cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si doua creme

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se pregateste aluatul, intr-un vas se pun ingredientele, treptat, si se framanta totul foarte bine. Aluatul va fi usor lipicios, dar super fain si usor de folosit. Se imparte in...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat 2

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Separam albusurile de ou intr-un castron, iar in celalalt, punem galbenusurile pe care le mixam cu zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie si branza de vaci. Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea

Desert prima mea pasca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina...Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...Citeste continuarea

Desert pasca

Postat de: Adele in Dulciuri

Untul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute. Intr-un vas, se amesteca branza cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Hortansa

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin...Citeste continuarea

Desert tort cu banane si lapte...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine  a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert turn cu ciocolata si mascarpone

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu curmale

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Dobos din biscuiti

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu caise...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Intr-un bol incapator, mixam branza de vaci, zaharul si ouale. Adaugam frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi praful de budinca. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie...Citeste continuarea

Desert chocoflan

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata. Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam...Citeste continuarea

Desert cupe de ciocolata cu crema...

Postat de: oanapl in Dulciuri

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o...Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si gem...

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de: Oana in Prajituri

Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...Citeste continuarea

Desert palmieri cu nuca - de post...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca nuca macinata cu cacaua si zaharul, se adauga 3 linguri de apa si se amesteca bine, iar daca amestecul este prea solid si nu se poate intinde pe aluat, mai adaugam putina apa. ...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Desert negresa cu capsuni si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Desert prajitura Rocky

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.  Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]