Salata de ciuperci
Postat de: postavaru in SalateScurgem ciupercile si le taiem marunt. Separat facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Puteti sa faceti dupa reteta preferata. In maioneaza adaugam smantana si amestecam pana se...Citeste continuarea
Salata de vinete(clasica)
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postVinetele se coc, se curata de coaja apoi se pun pe o planseta si se toaca. Dupa ce am terminat de tocat vinetele, le punem intr-un bol. Taiem ceapa marunt si o adaugam peste vinete. Punem...Citeste continuarea
Sufle de somon
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriPrazul l-am taiat rondele subtiri si le-am calit in putin ulei de masline. Am adaugat imediat somonul maruntit, iar dupa ce acesta si-a schimbat putin culoarea, pus putin piper si spanacul tocat...Citeste continuarea
Salata de fasole
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFasolea se scurge de zeama si se clateste bine cu apa rece,se pune intr-un castron,peste care se adauga tonul scurs de apa.Ceapa se taie felii subtiri,iar rosia o taiem cubulete.Se adauga sare si...Citeste continuarea
Salata cu miez de lapte
Postat de: ela in SalateCuratam ceapa si o taiem fasii.Ceapa verde o taiem rondele.Rosiile le taiem jumatati.Punem totul intr-un bol si amestecam.Asezonam cu ulei,sare si otet,dupa gust.Adaugam miezul de lapte si...Citeste continuarea
Sandwich
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri cu carneChiflele le taiem in doua,ungem si partea de jos si pe cea de sus cu branza topita si punem o felie de salam si bagam chiflele in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Dupa 1 minut scoatem...Citeste continuarea
Spirala cu urda dulce
Postat de: mimmi in DulciuriFramantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat". Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp...Citeste continuarea
Salata de vinete cu miez de lapte
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa si o tocam marunt.Presaram sare dupa gust,amestecam si lasam cateva minute. Vinetele,le tocam daca nu sunt tocate si le amestecam cu ceapa. Din galbenus si ulei facem maioneza...Citeste continuarea
Snitel de pui cu cartofi
Postat de: angelika in PuiSe portioneaza pieptul de pui in 6 bucatele, se bate cu ciocanul de carne se presara piper, sare, delikat, dupa care se face un aluat din 2 oua , apa ( lapte sau sifon) si 2 linguri de...Citeste continuarea
Somon cu sos de vin si mustar
Postat de: alldaycooking in SomonFileul de somon l-am taiat fasiute pe care le-am presarat cu sare, busuioc, piper si lamaie. Le-am lasat aproximativ 30 de minute, apoi le-am introdus in cuptor la 200 grade Celius. In aproximativ...Citeste continuarea
Saculeti cu carne si legume
Postat de: susu in Mancaruri cu carneSe taie albitura si morcovul bastonase mai subtiri iar ceapa si ardeiul julienne. Pe o foaie de copt de la fino pentru ca este mai buna, se aseaza o parte din legume si condimente, deasupra carnea...Citeste continuarea
Sufleu de ciocolata
Postat de: susu in PrajituriPatru boluri rezistente la cuptor se ung si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma. Pui zaharul in vas pe foc cu 6 linguri de apa si amesteci pentru a se dizolva. Dup ace s-a dizolvat...Citeste continuarea
Spaghete cu parmezan si carciofi
Postat de: adasev12 in SpaghetePastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor. Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt...Citeste continuarea
Salată cu de toate
Postat de: LadyCrs in SalateAm spălat legumele și le-am tăiat. Baconul l-am fript pe o parte și pe alta. Brânzica o tăiem cubulețe ...și amestecăm toate ingredientele și gata prânzul meu ( totodată...Citeste continuarea
Spuma de capsuni cu frisca
Postat de: cocolina in DulciuriCapsunii se curata de codite si frunze se spala si se taie bucatele mici. Se pun 2 linguri zahar si se mixeaza bine. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri zahar pana obtinem o spuma tare si groasa...Citeste continuarea
Salată de gălbiori cu maioneză
Postat de: diaconta in SalateAm folosit gălbiorii pusi la pastrare în toamna,dupa reteta de aici. Gălbiorii se scot din saramura si se lasa în apa sa iasa sarea. Din galbenusul de ou,ulei si putina sare...Citeste continuarea
Salată de vinete cu ceapă verde
Postat de: madi_marin in SalateVinetele se coc pe flacără sau pe grătarul cu cărbuni. Se lasă la răcit, apoi se despica pe jumătate şi cu o lingură se scoate miezul copt care se pune pe un tocător din lemn...Citeste continuarea
Salata cu" Miez de lapte" Delaco
Postat de: Maria68 in SalateSalata verde se spala foarte bine, se rupe sau se taie fasii. Ceapa si rosiile le taiem feliute. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica si maslinele le feliem (cele care erau fara samburi). Se...Citeste continuarea
Saleuri cu cașcaval
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriSe prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune...Citeste continuarea
Sufleu de ciocolată albă
Postat de: gaby_d in DulciuriRadem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari. Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată. Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de...Citeste continuarea
Saratele cu chimen in aparatul de...
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriUntul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: aalliinnaa07 in SalateSe pregateste maioneza din 2 galbenusiru de ou,putin mustar si ulei. Eu am avut vinete coapte si puse la congelator.Am dezghetat vinetele,le-am tocat,apoi le-am amestecat cu maioneza si am dat...Citeste continuarea
Souffle de spanac
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeSeparam ouale. Intr-un bol,amestecam spanacul,galbenusurile,cascavalul ras,smantana,faina,sare si piper dupa gust. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus....Citeste continuarea
Suc natural
Postat de: jolygina in BauturiCuratam morcovii si grapefruit-ul de coaja si le taiem cubulete. Merele le taiem si pe ele cubulete cu tot cu coaja , curatam si sfecla rosie si o taiem cubulete apoi le punem in ul de suc iar...Citeste continuarea
Salata de boeuf ca la mama acasa
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCartofii se clatesc bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute.Pieptul de pui se curata de pielite,se adauga intr-o craticioara impreuna cu pastarnacul si morcovii.Cand sunt...Citeste continuarea
Salata de rosii si tofu
Postat de: alba_zori in SalateEste foarte simplu,se spala rosiile si se taie cubulete,se fierbe oul 2 minute,se curata de coaja si se taie si el cubulete,se pune pestele pe baie de aburi si in cateva minute e gata,se taie si...Citeste continuarea
Salata rapida de sarbatoare
Postat de: alinutzika in SalateOuale se fierb bine apoi se taie cubulete. Cascavalul se rade pe razatoarea mare, iar ardeii si sunca se taie julienne. Se adauga maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust. Citeste continuarea
Spirale cu branza de oi
Postat de: iri_love in FusilliSe pune la fiert apa cu un pic de ulei, dupa care se adauga spiralele si se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg si se aseaza intr-un vas. Separat se...Citeste continuarea
salata colorata cu bucati de cas
Postat de: iri_love in SalateArdeiul il spalam si il curatam dupa care il taiem cubulete. Rosiile le spalam si apoi le taiem felii. Castravetii ii curatam si ii taiem cubulete. Mararul il spalam si il taiem marunt, dupa care...Citeste continuarea
Saramura de peste
Postat de: iri_love in Crap / CarasCantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta. Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o...Citeste continuarea
Spaghetti con le cozze
Postat de: gurita_ta2005 in SpagheteCeapa o dam pe razatoarea mica si o punem la calit in ulei de masline,impreuna cu usturoiul zdrobit,si condimente(boia dulce,piper,sare,peperoncino,busuioc.Spaghetele se pun la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de varza murata-la...
Postat de: LUK in PorcCeapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu carnea,sarea si piperul. Ungem cu ulei un vas de iena sau orice alt vas pe care il veti folosi pentru a fierbe sarmalele. Luam...Citeste continuarea
Salata cu somon si ou
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriAm pus la fiert aprox. 600 ml apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat putina sare si 2 lingurite otet de vin. Imediat am adaugat ouale fara coaja in apa. Am lasat sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si morcovii si se pun la fiert in coaja (separat). Avem grija sa nu se fiarba foarte tare ca sa se farame. Folosim o furculita pentru a incerca daca s-au fiert. Se lasa...Citeste continuarea
Shepherd’s Pie
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneCeapa se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea se taie cubulete(puteti sa folositi carnea tocata,eu am preferat s-o tai bucati).Cand ceapa a devenit sticloasa,se ia cratita de pe foc si se pune...Citeste continuarea
Salata cu ton
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriMod de preparare: Dupa ce scurgem bine pestele de ulei il punem intr-un castron si peste el adaugam porumbul,maslinele feliate, ceapa tocata marunt ,piper si omogenizam cu maioneza...Citeste continuarea
Salata cu piept de curcan
Postat de: BuburuzaBubu in SalatePrima data punem tigaia grill la incins pe foc mare,cand sa incins micsoram focul la mediu si punem carnea pe care o frigem cca 4-5 min. Spalam salatele si le rupem cu mana,punem...Citeste continuarea
Salata de ciuperci
Postat de: Steffy in SalateSe curata cartofii si se pun la fiert. Se taie ciupercile marunt si se adauga cartofii pasati ca la piure. Se pune sare dupa gust, usturoiul pisat si maioneza. Se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Speckroll cu gem de trandafiri
Postat de: simplusibun in Aperitive / GarnituriTaiem in felii foarte subtiri speck-ul si cascavalul de capra. Punem peste o felie de speck o felie de cascaval si un varf de lingurita de gem de trandafiri. Rulam si fixam rolul cu o...Citeste continuarea
Supa franciscana cu verdeturi si...
Postat de: RuxyRux in SupeTaiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul. Eu am preparat supa in vasul Zepter. Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am...Citeste continuarea
Supa cu legume, ciuperci si galuste...
Postat de: panacris in SupeLegumele se curata, se spala, se taie bucatele mici si se pun la fiert in apa clocotita, si boabele de enibahar. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, la final...Citeste continuarea
Spuma de capsuni :P
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai frecam bine albusurile cu zaharul, apoi capsunile taiate cubulete mici si insiropate cu zahar la randul lor le amestecam cu crema obtinuta din albusuri..si gata =)) spumaa de capsuni :P. Citeste continuarea
Supa de varza cu ciolan afumat
Postat de: gurita_ta2005 in SupeVarza se da pe razatoarea mare, se amesteca cu sare si se lasa asa 10 minute. Ciolanul se pune la foc, dupa cca 30 minute adaugam si varza scursa de zeama lasata. Punem ceapa intreaga, morcovul se...Citeste continuarea
Salată "Făgăraş"
Postat de: madi_marin in SalateSe prepară o salată din ceapa tocată şi cubuleţe de roşie şi castravete. Se asezonează cu ulei, sare şi piper. Se pun straturi alternative de salată şi brânzică în...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel si sparanghel
Postat de: RuxyRux in SupeEu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza, fierte in...
Postat de: Sim0naWorld in PorcPentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le-am lasat cca 1 ora. Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat-o cu ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: Sim0naWorld in SalateVinetele le-am copt, apoi le-am lasat la scurs pe plansete (am uitat sa fac poza aici). Am pregatit maioneza din galbenusul fiert, galbenusul crud, ulei, un pic de zeama de lamaie si sare. Cat am...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii si parmezan
Postat de: adasev12 in SpagheteSpaghetele se pun la fiert in 3 l apa ( un litru la fiecare 100 g paste) . Cand da in clocot se adauga o linguritata de sare si o lingura de ulei, apoi se adauga spaghetele. Se fierb conform...Citeste continuarea
Saratele fragede cu cascaval
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura...Citeste continuarea
Saratele
Postat de: alldaycooking in Aperitive / GarnituriIntr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am amestecat incet apa cu drojdia. Am lasat 15 minute...Citeste continuarea