Tamago kake gohan (Orez cu ou crud...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca orezul cu Furikake si se imparte intre doua boluri. Se sparg cate 2 oua in fiecare bol si se adauga cate 1/2 lingura sos de soia in fiecare. Se serveste ca atare sau se toarna...Citeste continuarea
Tamagoyaki (Omleta asiatica)
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe bat ouale impreuna cu sarea si laptele. Se strecoara printr-o sita fina, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se unge o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si se incalzeste la foc...Citeste continuarea
Tort Trei Ciocolate
Postat de: AndrutzaP in TorturiBlat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina,...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Adi75 in DulciuriTiramisu reţetă originală Gălbenușurile se mixeaza cu mascarponele si jumătate din cantitatea de zahar (60 gr ), albușurile se bat spuma cu praful de sare si cealaltă jumătate de zahar...Citeste continuarea
Tigara comestibila si ceasca de cafea
Postat de: epurasha2bb in DulciuriMai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain...Citeste continuarea
Tarta cu pere "Bourdaloue"
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară perele: se curata de coaja, se taie în jumătati si se curata de cotor. Le punem intr-o cratita,se adaugă zahărul și vanilia si se acoperă cu apă. Se aduce la...Citeste continuarea
Tort Boston
Postat de: aliliana in DulciuriUntul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura,...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte
Postat de: Meea in TorturiLista de ingrediente corespunde unui singur tortulet. Pentru blat ,mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea tare...Citeste continuarea
Tocanita italiana cu carne de porc,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul. Se incalzeste o oala potrivita si pentru...Citeste continuarea
Tarta cu spanac, branza si rosii...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura....Citeste continuarea
Tarte cu ton si oua
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriFoietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu...Citeste continuarea
Tarta spiralata cu legume...de post
Postat de: Angelica in Mancaruri de post1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti. 2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava. 3.Tapetam si...Citeste continuarea
Trandafiri din foietaj cu bacon si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de muștar clasic, apoi se așează feliile de bacon, peste ele feliile de...Citeste continuarea
Taitei cu piept de rata in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in RataSe amesteca carnea de rata cu sosul Teriyaki si se lasa la marintat minim 30 de minute. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi...Citeste continuarea
Toast picant cu ciuperci, Kale,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe indeparteaza piciorusele ciupercilor si se pastreaza pentru alta ocazie. Se adauga palariile ciupercilor intr-un bol, impreuna cu rosia/rosiile taite logitudinal in jumtatati, 1...Citeste continuarea
Tortul meu Snickers
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de...Citeste continuarea
Tocana taraneasca din muschiulet de...
Postat de: simona72 in PorcMuschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...Citeste continuarea
Taitei orientali cu carne de porc
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe acopera carnea cu piperul Szechuan. Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de...Citeste continuarea
Tort "Camasa"
Postat de: Geanina87 in TorturiBlat : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma, apoi punem si zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Mixam putin si...Citeste continuarea
Tarta cu urzici
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas amestecam faina cu sarea,piperul,praful de copt si facem o gaura in mijloc,adaugam untura la temperatura camerei,ouale batute si incepe sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie...Citeste continuarea
Tocana olteneasca din maruntaie de...
Postat de: merisor67 in PuiMăruntaiele de pui folosite de mine, au fost de la niște pui crescuți la curte și au fost împănate cu grăsime, de aceea nu vedeți în lista de ingrediente și grăsime, le-am...Citeste continuarea
Tortilla de patatas
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata, intr-o tigaie pe care se aseaza un capac. Ouale se sareaza, se pipereaza si se bat...Citeste continuarea
Tort Floarea Soarelui cu crema de...
Postat de: deyutzky in DulciuriIncepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o...Citeste continuarea
Taco cu somon si iaurt mentolat
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute,...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și le amestecăm energic, pentru a se desface...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: eumimi in TorturiSe curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Cand sunt gata se presara...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei de pui
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii...Citeste continuarea
Tortellini de casa cu spanac si sos...
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postFaina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol untul, adus la temperatura camerei si il frecam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat biscuitii ii rupem bucati potrivite ca marime si ii punem intr-un...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez si ciuperci
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare. Intr-o tigaie calim ceapa...Citeste continuarea
Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postSpalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs. Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam...Citeste continuarea
Tarta din cartofi cu legume si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Dam drumul cuptorului la 180 grade. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda...Citeste continuarea
Tort aniversar 2 ani de bucataras
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tarta tatin
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriMasa: Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand...Citeste continuarea
Tort aniversar I <3 T ~ 9 ANI
Postat de: TAB1TA in TorturiAm preincalzit cuptorul la 180° (foc mediu). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina. Am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile si am amestecat usor. Am frecat...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci de post
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postSe toaca marunt ceapa si se pune la calit intr-o tigaie, dupa ce aceasta devine "sticloasa", se adauga ardeii si morcovii tocati si ei cubulete impreuna cu utina apa si se lasa la fiert....Citeste continuarea
Tortulet din foi de placinta cu...
Postat de: simona72 in TorturiFoile de placinta le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Le-am desfacut si cu varful unui cutit bine ascutit am decupat dupa o forma rotunda de tort foile de placinta. Am luat cate 2...Citeste continuarea
Tort cu cirese si nuci
Postat de: TAB1TA in TorturiMai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Tortellini cu spanac si sos de rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de postSe fierb tortellini pentru 10 minute, conform instructiunilor de pe punga. Se caleste o ceapa taiata cat mai marunt impreuna cu rosiile taiate cubulete mici in ulei incins. Se adauga sare...Citeste continuarea
Tocanita cu ghebe si ciuperci la...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerGhebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: Meea in TorturiBlatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tort de mere umplute cu gem de...
Postat de: merisor67 in Slow CookerDecojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai...Citeste continuarea
Tocanita de legume cu carne de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureIepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se...Citeste continuarea
Tort Bunica
Postat de: Ela68 in Torturi1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga nucile macinate, cacaoa si pesmetul. Separat se bat albusurile cu zaharul si cand s-a format bezeaua, omogenizam...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure
Postat de: Dya in DulciuriSe cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si ceapa rosie
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriPrima data se pregateste aluatul amestecand toate ingredientele intr-un castron. Aluatul trebuie sa iasa de consistenta moala si modelabila a unei plastiline, iar culoarea este un galbui placut ca...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă
Postat de: CameliaComan in DulciuriTiramisu reţetă originală Mod de preparare blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2...Citeste continuarea
Tort Mady
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate...Citeste continuarea
Tort cremes
Postat de: amalia01 in TorturiSepari galbenusurile de albus. Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase. Adaugi amidonul si laptele, alternativ, ...Citeste continuarea