Amandine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 13 Feb 2012 | 9036 vizualizari

 

Este prima oara cand fac aceasta prajitura si m-a cucerit reteta Amandina II postata de Bitza.
Este extraordinar de pufoasa si aromata; singura modificare : am facut putin mai mult sirop, deoarece noua ne plac prajiturile mai insiropate.
Multumesc Bitza!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat        
  •  6 oua        
  • 200 g zahar        
  • 30 ml apa        
  • 30 ml ulei        
  • 20 g cacao         
  • 150 g faina         
  • 1 lingurita praf de copt       
  •  zeama de lamaie  
  • Pentru crema           
  • 200gr. zahar pudra           
  • 250 g unt          
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)          
  • 75 ml frisca lichida         
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop           
  • 150 ml apa          
  • 75 g zahar         
  • 2 lingurite de  Nesscaffe
  • Pentru glazura          
  • 100 g ciocolata neagra          
  •  50 ml frisca          
  •  50 g unt
  • Pentu decor           
  • 70 ml frisca            
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 Blatul

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza  pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si  cacao, cernute si la sfarsit  praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se pune  intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt . Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt. Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom. Se da la rece pana se raceste blatul.

Siropul

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.

Glazura

Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza. Se toarna glazura astfel obtinuta pe fiecare bucata de prajitura individual.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina