Ansoa marinate

de retetele_tinei in Peste, 28 Sep 2014 | 5545 vizualizari

 

Un rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500g ansoa proaspete
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • ulei de florea-soarelui
  • otet de mere
  • 1 catel de usturoi
  • cate felii de morcov
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ansoa marinate:

Ansoa se spala in mai multe ape, se curata de intestine si se indeparteaza capul si sira spinarii, apoi se spala din nou in mai multe ape, pana cand aceasta e limpede.Pestii se scurg de apa si se pun intr-un recipient mai mare sau ca si mine in trei recipiente. Apoi se pune ulei de masline o parte si doua parti ulei de floarea-soarelui, cat sa acopere pestii. Dupa ulei se pun si zeama de lamaie si otetul in aceiasi formula ca si uleiul, doua parti zeama de lamaie, o parte otet de mere.

Eu la aceste recipiente am pun 2 linguri ulei de floarea-soarelui, o lingura ulei de masline, doua linguri zeama de lamaie, o lingura otet de mere.Se curata si se taie felii usturoiul si morcovul, apoi se pun peste pesti. La sfarsit se spala, se taie marunt si se pune peste pestii si frunzele de patrunjel. Se amesteca putin, se pune capacul peste fiecare recipient, apoi recipientele cu pestii se dau la frigider pentru cel putin 2 sau 3 zile.Dupa 2 sau 3 zile, se pot servi cu paine prajita.

Este un aperitiv sanatos, gustos si rapid. :) 

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ansoa marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

retetele_tinei 1

28.09.2014, 15:25

dantes 1

29.09.2014, 08:20

interesant

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:45

Bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii in sos tomat picant