Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2017 | 3159 vizualizari

 

O omletă gustoasă și consistentă, mai ales dimineața, înainte de a începe o nouă zi de muncă...
Prima dată am mâncat o astfel de omletă la Avignon, în sudul Franței și mi-a plăcut foarte mult, pentru că nu era uscată, ci moale pe interior, iar șunca îi dădea un gust foarte bun.
E o omletă împăturită, care seamănă cu un portofel...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame șuncă
  • 100 grame cașcaval
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval:

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.

Se bat ouăle cu sarea și piperul.

În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar când a prins consistență, se pune cașcavalul răzuit și apoi șunca tăiată pe o jumătate din suprafața omletei. Cu paleta se aduce cealaltă jumătate peste cea garnisită cu șuncă și cașcaval și se lasă încă pe aragaz, la foc mic. Când s-a rumenit bine pe o parte, omleta se întoarce pe cealaltă față, pentru a se coace la fel.

Se servește caldă, cu o salată asortată, sau cu roșii.

 

TIPS-URI

1

Nu turnați omleta în tigaie, decât atunci când s-a încins uleiul.

2

Prăjiți omleta la foc mic, ca să o rumeniți și nu să o ardeți.

3

Omleta este foarte bună și fără cașcaval, sau dacă-l răzuiți deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir