Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2013 | 4657 vizualizari

 

Demultisor n-am mai facut niste muffins aperitiv, asa ca m-am decis instantaneu zilele astea sa prestez o tavita de muffins pentru amatorii din casa.

 

INGREDIENTE

  • pentru 16 muffins
  • 300 ml lapte fierbinte
  • 80 g faina de porumb
  • 300 g faina de grau
  • 2 oua mici
  • 185 g branza proaspata (din iaurt)
  • 180 g cascaval
  • 110 g ardei gras taiate cubulete
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 2 lgt condiment pizza (contine doar ierburi)
  • 1 varf de lgt piper
  • 5 g praf de copt
  • Decor:
  • branzica calcica - miez de lapte (125g)
  • ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa).

3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator.  

4. Incorporam faina de grau amestecata cu praful de copt. Punem totodata, condimentul de pizza, piperul si sarea.

5. Punem ouale, branza si pasam totul cu  ajutorul unui mixer vertical.

6. Inglobam cascavalul razuit si ardeiul gras cu ajutorul unei linguri.

7. Punem compozitia in forme de briose unse cu unt/ulei si introducem in cuptor pentru 30 min.

8. Dupa ce scoatem din cuptor punem deasupra miezul de lapte si ceapa taiata.

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga masline, sunca sau orice altceva aveti la indemana si credeti ca s-ar potrivi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval