Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2019 | 5998 vizualizari

 

An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor.
Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie!
Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse forme.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi:

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările. Adăugăm condimentele și pornim blenderul la treaptă mică. Pornindu-l la treaptă mică, ingredientele nu vor fi aruncate pe pereții vasului ci se vor mărunți la bază. Pe măsură ce încep să se mărunțească mărim și treptele de viteză. Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică și îl vom păstra la frigider mult și bine. Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră antimucegai.  Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune. La noi nu ține, se consumă rapid la mic dejun, cu pâine prăjită și o cană cu ceai. Însă mai folosesc această pastă și la diverse aluaturi. Sper să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Este important ca jumările să nu fie împănate cu multă carne, dar nici foarte grase să nu fie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecel