Aperitiv pide -placinta cu carne

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2018 | 3391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lg ulei
  • 2 lg iaurt
  • 25 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lg-te zahar
  • 250 g faina+2 lg cu varf
  • 50 ml apa calda
  • 1/2 lg-ta sare
  • Umplutura:
  • 400 g pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • Alte ingrediente:
  • cascaval ras
  • 1/2 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pide -placinta cu carne:

Umplutura: ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu.

Aluatul: Se amesteca oul intreg cu uleiul, iaurtul, 25 ml apa calduta,drojdia,zaharul, sarea. Apoi se pune faina (treptat, toata daca e nevoie) si 50 ml apa calda.Trebuie sa rezulte un aluat moale,usor de modelat. Se framanta 10 minute. Se lasa la crescut 30 minute. Apoi se imparte aluatul in 3 bile care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, 10 minute.

Se intinde fiecare bila intr-o forma ovala (sa nu fie prea mare, cum am facut eu) se pune amestecul de carne, se presara cascaval ras (fin) si se intorc marginile. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor, 20 minute sau pana sunt gata.

Puteti sa le faceti mai mici si vor rezulta mai multe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pide -placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv minitarte spiralate cu legume