Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2020 | 3062 vizualizari

 

O bunatate de placinta cu branza, ceapa si marar am facut azi, asa ca imediat v-o prezint si voua. Sa va fac pofta si sa va indemn sa o faceti si voi. :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • Pt umplutura:
  • 1kg branza (de vaci, urda, cas )
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 2 lingurite cu sare
  • Pt sos:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar:

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie.

Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt.

Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi impacheteaza foaia ca pe un evantai. Procedeaza la fel cu toate foile pana se umple tava. Vezi pozele. 

Separat bate ouale intr-un alt castron, adauga sarea, apa minerala, laptele si uleiul, apoi toarna sosul format peste foi, cu un polonic, in asa fel incat foile sa fie acoperite de sos.

Pune tava cu placinta in cuptorul incins la 170 grade pentru 40-50 minute sau pana se rumeneste frumos placinta cu branza, ceapa si marar.

Lasa la racit placinta, abia apoi portioneaz-o.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, praz si spanac