Aperitiv placinta dobrogeana

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2021 | 4978 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie sarata. Eu am ales sa prepar de data aceasta o placinta sarata pe care am savurat-o alaturi de o sana, placinta care de altfel a fost savurata de toti cei din familie, chit ca a fost fierbinte sau rece.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (de 400g)
  • 80 g unt
  • 350 g branza de vaca framantata
  • 3 lg pline cu iaurt
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • piper
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lgt sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta dobrogeana:

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei.

Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine compozitia.

In pachetul de 400 de g sunt 12 foi. Se grupeaza cate 3.

Se ia o foaie, se unge cun unt, se asaza a doua foaie, se unge cu unt si se pune cea de-a treia foaie. Pe una din margini se pune branza. Se intinde pe toata lungimea (vezi poze) apoi se impacheteaza ca o rulada, dar cat mai lejer. Se pune sulul format in tava unsa bine cu unt. 

La fel se procedeaza si cu restul foilor, obtinandu-se 4 astfel de suluri. Se asaza unul langa celalalt in tava apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc.

Smantana, sarea si ouale se amesteca bine. Se toarna compozitia peste foile din tava si se niveleaza. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de un iaurt, o sana, o cana cu lapte...

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu branza dulce la care se poate adauga si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa verde si branza