Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2017 | 5272 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite"
 De data aceasta am preparat placintele cu aluat de paine cu lapte si sunt foarte foarte gustoase si in aceasta varianta. 
La mine in bucatarie inca miroase a paine calda abia scoasa din cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125 gr unt
  • 2 oua plus un sfert de pahar de lapte cald pentru uns
  • un bol mic de branza telemea
  • 1 lingura de chimen
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta floare cu branza si chimen:

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea.

Restul de lapte se infierbanta putin si se topeste in el untul, se lasa deoparte pana ce compozitia devine calduta.

Se framanta in jur de zece minute aluatul, apoi se lasa la loc cald in bucatarie pana ce isi tripleaza volumul.

Se rup bucati de marimea unei mingii de tenis, se aplatizeaza pe rand pe o suprafata de intins intr-un cerc, se pune branza in mijloc, apoi se aduc marginile peste branza si se preseaza, apoi se inchide si se intoarce cu fata in jos. 

Cu o foarfeca de bucatarie se decupeaza petalele florii. Placintele se pun pe o foaie de copt asezata pe tava....eu am lasat la crescut in  jur de 25 de minute.

Placintele se ung cu laptele amestecat cu galbenusuri, in mijloc se pune chimenul si se coc la cuptorul incins, la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

O bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta floare cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie