Aperitiv placinte cu telemea

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2018 | 4950 vizualizari

 

Se stie ca sunt fan saraturi si ca le prefer in defavoarea dulciurilor.
Astazi va aduc o reteta de placinte cu aluat de casa, fara drojdie, extraordinar de gustos. M-am bucurat sa aflu de la cei care au incercat deja reteta, ca au fost tare incantati de reusita.
O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru un picnic al bucatarasilor! 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 300 gr smântână grasă (30%)
  • 2 ouă de găină
  • 50 gr telemea
  • 500 gr făină de grâu (+/-50 gr)
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de capră
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr smântână
  • 1 ou de găină
  • 1 leg mărar verde
  • 2 lg griș
  • pt. uns:
  • 1 ou de găină
  • opțional:
  • susan/ mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu telemea:

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă bine până se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se pune în folie alimentară și se pune în frigider pentru câteva ore. Eu l-am lăsat până a doua zi.

Umplutura se pregătește astfel: într-un alt castron, se fărâmițează bine telemeaua (se poate rade), se adaugă ricotta și smântâna. Se amestecă energic cu un tel, se adaugă oul. Se încorporează, apoi se adaugă grișul. Se amestecă.
Mărarul se spală bine, se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de brânză, amestecând puțin să se distribuie uniform. Compoziția de brânză se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu am lăsat-o până a doua azi, acoperită cu un capac.

După ce au stat la rece, și aluatul și umplutura se scot.
Pe un blat înfăinat, se întinde jumătate din aluat (restul se pune înapoi la rece).
Se decupează cercuri din aluat. Eu am folosit o presă pentru paste. Merge și manual.
În mijlocul fiecărui disc de aluat se așază o lingură cu brânză, se întinde puțin, apoi se presează marginile. Se așază fiecare plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se procedează la fel și cu restul de aluat.
Plăcintele se ung cu ouă bătut (eu am folosit oul întreg, nu numai gălbenușul) și se pun la frigider o jumătate de oră.
În acest timp, pornim cuptorul, la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C la cuptorul cu gaz.

După ce au stat la rece, plăcintele se pun în cuptorul preîncălzit, la temperaturile specificate mai sus, eu am folosit funcția de coacere sus-jos, timp de 25 minute.
Se scot când devin rumene și lasă la temperat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute, cu sos