Aperitiv placintele cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2021 | 3946 vizualizari

 

Am pregatit de curand o portie de placintele delicioase, usor crocante, adaptata dupa o reteta a Silviei Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 200 ml apa
  • 300 gr untura
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 200 gr urda
  • 300 gr branza telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 ou ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu branza:

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200 gr untura la temperatura camerei. Aluatul tinut la rece in intindem pe un blat infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu amestecul de faina si untura si rulam aluatul pe latura mai lunga. Intindem cu atentie ruloul intr-un dreptunghi. Aducem laturile mai scurte spre mijlocul dreptunghiului, apoi suprapunem ca si cum am inchide o carte. Punem aluatul pe un blat de lemn, il acoperim cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Pentru umplutura amestecam urda sfaramata cu furculita cu telemeaua rasa si oul. Taiem aluatul in doua parti egale.

Intindem prima jumatate pe un blat infainat si il taiem in patratele. Asezam cate o lingura de umplutura in mijloc. Aducem un colt catre coltul opus formand un triunghi. Presam usor marginile, apoi ungem cu oul batut. Asezam triunghiurile in tava, pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

puteti inlocui untura cu unt sau margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza tavalite prin diverse arome