Aperitiv saratele

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2021 | 2979 vizualizari

 

”Retete festive de iarna”
 
După rețeta Simonei Callas.

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină,
  • 1 linguriță rasă praf de copt,
  • 1 linguriță sare,
  • 100 g unt rece tăiat cuburi,
  • 100 g cașcaval ras pe răzătoarea fină,
  • 100 g smântână fermentată, 20-25% grăsime,
  • 1 ou mare și încă unul pentru uns,
  • chimen, mac, susan.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele:

Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și smântâna, apoi am încorporat și cașcavalul. Am obținut un aluat elastic și nelipicios, pe care l-am înfășurat în folie alimentară și l-am dat la frigider. Îl țineți minim 1 oră. Eu l-am lăsat la rece peste noapte. După ce am scos aluatul din frigider și am înlăturat folia, am întins o foaie de aluat, de cca 5 mm grosime, pe masa presărată cu puțină făină. Am decupat bețișoare, de cca 10 cm lungime și 1 cm lățime, pe care le-am așezat în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le-am uns cu ou bătut și am presărat chimen, mac și susan. Am copt sărățelele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, cam 15 minute (sau până se rumenesc frumos). După ce se răcoresc le puneți într-un recipient etanș, pentru a se menține fragede și crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine prajita cu ou si branza de oaie