Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2017 | 2770 vizualizari

 

Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă! Puteți adăuga și alte legume care vă plac.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • 1/2 linguriță de sare
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g spanac congelat
  • 200 g rosii cherry
  • 3 ouă
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară
  • ½ gogoșar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry:

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.

Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apa) și ouăle bătute. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

Tai gogoșarul feliuțe și le amesteci cu brânza (poți păstra câteva felii pentru ornat).

Întinzi aluatul apoi îl așezi în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Adaugi compoziția de brânză cu spanac și tai surplusul de aluat.

Speli roșiile cherry și le tai în jumătate și le așezi deasupra compoziției de brânză. Adaugi feliile de gogoșar.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.

Lași să se răcească puțin și tai tarta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ou in chifla