Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2018 | 5168 vizualizari

 

După o rețetă italienească.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cartofi fierti
  • 280 g făină
  • 1 ou
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 200 g șuncă felii
  • 100 g cașcaval felii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit. Frământăm bine și mai adăugăm făină până rezultă un aluat moale dar nelipicios.
Împărțim aluatul în două părți egale. Ungem cu ulei și tapetam cu făină o tavă de tartă.

Întindem pe masa înfăinată o jumătate de aluat, apoi o așezăm în tavă. Punem peste felii de șuncă și deasupra cele de cașcaval.

Întindem a doua foaie de aluat si o așezăm deasupra și lipim marginile.
Coacem la 180-200 de grade C, pentru 25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]